LIKE ONLINE

Οι 3+1 από τις πιο ακραίες περιπτώσεις ατυχίας στον κόσμο

Οι 3+1 από τις πιο ακραίες περιπτώσεις ατυχίας στον κόσμο

Αν έσπαγαν έναν καθρέφτη και περνούσαν κάτω από μια ανοιχτή σκάλα την ώρα που έβλεπαν μαύρη γάτα μια Παρασκευή και 13, μάλλον περισσότερη τύχη θα είχαν.

Συγκεντρώστε όποιο γούρι έχετε στο σπίτι και διαβάστε μερικές από τις πιο εξωφρενικές ιστορίες «γκαντεμιάς», που ούτε τετράφυλλα τριφύλλια και λαγοπόδαρα δεν θα έσωζαν αυτούς τους ανθρώπους από την ατυχία.

1. Ann Hodges

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος της 30ης Νοεμβρίου 1954, άνθρωποι σε περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισιπή ανέφεραν μια έντονη κόκκινη λάμψη στον ουρανό. Σύμφωνα με το National Geographic, οι άνθρωποι υποπτεύθηκαν τα πάντα. Από μια πύρινη συντριβή αεροπλάνου μέχρι τους Ρώσους, όλα τα σενάρια ήταν πιθανά.

Αυτό που είδαν στην πραγματικότητα οι θεατές ήταν ένας μετεωρίτης ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Μάλιστα, βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης με μια 34χρονη γυναίκα ονόματι Ann Hodges. Όταν η Hodges ξύπνησε από τον μεσημεριανό της ύπνο, ένα κομμάτι μετεωρίτη βάρους 8,5 κιλών έπεσε μέσα από το ταβάνι της.

Εξοστρακίστηκε από το ραδιόφωνό της και έβαλε στόχο το αριστερό της πλευρό. Πόσες είναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό; Πρόκειται για ένα κομμάτι διαστημικών συντριμμιών ηλικίας περίπου όσο και η ίδια η Γη, και το ταξίδι του κατέληξε ανεξήγητα στο σαλόνι της την ώρα που κοιμόταν στον καναπέ.

Τι είδους ατυχία πρέπει να έχεις για να σε χτυπήσει κάτι από το διάστημα; Ο αστρονόμος Michael Reynolds δήλωσε στο National Geographic ότι «έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε χτυπήσει ανεμοστρόβιλος, κεραυνός και τυφώνας ταυτόχρονα».

2. Roy Sullivan

Οι πιθανότητες να σας χτυπήσει κεραυνός δεν είναι τόσο μικρές όσο να σας χτυπήσει μετεωρίτης, αλλά είναι αρκετά σπάνιες, περίπου 1 στις 500.000. Οι πιθανότητες να χτυπηθείς δύο φορές στη διάρκεια της ζωής σου; Είναι περίπου 1 στα 9 εκατομμύρια. Την έβδομη φορά, όμως, πρέπει να αναρωτιέσαι αν το σύμπαν απλά σε έχει βάλει στο μάτι.

Ίσως αυτό να περνούσε από το μυαλό του δασοφύλακα Roy Sullivan, όταν το 1977 μπήκε στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο που επέζησε από τα περισσότερα κεραυνικά πλήγματα στην ιστορία. Το πρώτο χτύπημα έγινε το 1942 και κόστισε στον Roy το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του. Τον Roy περίμεναν άλλα έξι χτυπήματα το ’69, το ’70, το ’72, το ’73, το ’76 και το ’77.

Σε αυτό το διάστημα, υπέστη τραυματισμούς στον ώμο, τον αστράγαλο και το στήθος του. Το χτύπημα του ’72 προκάλεσε ακόμη και φωτιά στα μαλλιά του. Το ’73, δέχτηκε ξανά χτύπημα, με αποτέλεσμα να χάσει τα μαλλιά που μόλις είχε ξαναφυτρώσει.

3. Wilmer McLean

Είναι αρκετά δυσάρεστο να έρχονται ανεπιθύμητοι καλεσμένοι στο σπίτι σου, αλλά τι γίνεται με έναν ανεπιθύμητο στρατό; Τι θα λέγατε για δύο ανεπιθύμητους στρατούς; Αυτή ήταν η μοίρα του Wilmer McLean. Ζούσε σε μια φάρμα στην περιοχή Manassas της Βιρτζίνια. Εκεί διεξήχθη η πρώτη μάχη του Bull Run το 1861, την πρώτη μεγάλη σύγκρουση του Αμερικανικού Εμφυλίου.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα λίγο πολύ πάνω στη γη του McLean, με τις δυνάμεις της Συνομοσπονδίας να χρησιμοποιούν το σπίτι του ως αρχηγείο τους. Κάποια στιγμή, μια σφαίρα κανονιού προσγειώθηκε απευθείας στην κουζίνα του. Ο McLean, πρώην μέλος της πολιτοφυλακής της Βιρτζίνια, στήριζε τον αγώνα στην αρχή αλλά πιθανότατα δεν ανυπομονούσε για το συμμάζεμα.

Τον επόμενο ακριβώς χρόνο, συνέβησαν όλα από την αρχή. Στρατιώτες της Ένωσης και της Συνομοσπονδίας αναμετρήθηκαν ξανά στο κατώφλι του. Συνολικά, οι μάχες προκάλεσαν περίπου 20.000 απώλειες. Ο McLean πούλησε τη γη και μετακίνησε την έγκυο σύζυγό του 100 μίλια νότια για να αποφύγει τη χρήση της περιουσίας του ως στρατηγείο.

Δυστυχώς, μετακόμισε στην κοινότητα Appomattox Court House της Βιρτζίνια. Το 1865, ο πόλεμος βρήκε ξανά τον Willy. Αυτή τη φορά, το σπίτι του έγινε η σκηνή της παράδοσης του στρατηγού Robert E. Lee στον στρατηγό της Ένωσης Ulysses S. Grant. Ο πόλεμος κυριολεκτικά ξεκίνησε στην αυλή του και τέλειωσε στο σαλόνι του.

Μετά τη συνθηκολόγηση, οι στρατιώτες και των δύο πλευρών «καθάρισαν» το σπίτι του McLean από οτιδήποτε έβρισκαν: Τέχνη, έπιπλα και ρούχα ως αναμνηστικά. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κάθεται και να παρακολουθεί. Ένας στρατιώτης της Ένωσης έφτασε στο σημείο να κλέψει μια από τις κούκλες της κόρης του.

4. Adolphe Sax

Το όνομα του Adolphe Sax ζει μέσα από την εφεύρεσή του, το σαξόφωνο, αλλά αυτό δεν είναι το παράξενο της υπόθεσης. Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν μικρό παιδί. Έπεσε από τρεις ορόφους σκάλες, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σε μια πέτρα και, όπως λέει η ιστορία, να πέσει σε κώμα. Μια φορά έπεσε πάνω σε μια αναμμένη σόμπα και υπέστη εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Μια άλλη ο καημένος ο Sax παραλίγο να πνιγεί σε ένα ποτάμι και τον έβγαλε έξω κάποιος περαστικός. Ήπιε δηλητήριο που το πέρασε για γάλα και έχει επιζήσει από έκρηξη μπαρουτιού. Καθώς περνούσε, ένα τούβλο έπεσε από τη στέγη στο «δόξα πατρί» και έπεσε αναίσθητος, «του ήρθε κεραμίδα».

Η απελπισμένη μητέρα του είχε πει: «Είναι ένα παιδί καταδικασμένο στην ατυχία». Ως εκ θαύματος, γλίτωσε από όλες αυτές τις παρ’ ολίγον συμφορές με μερικούς μώλωπες, εγκαύματα και τη φήμη ότι ήταν κάπως αδέξιος. Και ίσως αυτή η φήμη να ήταν το μόνο για το οποίο ήταν ποτέ γνωστός – αν δεν είχε εφεύρει ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά όργανα στον πλανήτη.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top