Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζει Μαυρογιάννη ο Λάζαρος Στ. Λαζάρου – «Συμβόλαιο τιμής οι προεκλογικές του δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του»

Στηρίζει Μαυρογιάννη ο Λάζαρος Στ. Λαζάρου – «Συμβόλαιο τιμής οι προεκλογικές του δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του»

Την στήριξη του στην υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανακοίνωσε σήμερα (15/11) ο Λάζαρος Στ. Λαζάρου, τέως Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και τέως Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ανδρέας Μαυρογιάννης: Στο πλευρό του και η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου - «Έχει όλα τα εχέγγυα για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στο Κυπριακό»

Αυτούσια η δήλωση στήριξης:

Σε τρείς μήνες, το Φεβράρη 2023, θα έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για μια πενταετία. Ίσως τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία μας.

Είναι προφανές ότι ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγή σε νοοτροπίες για να πάμε μπροστά. Να σταματήσουμε να βάζουμε το «εγώ» μπροστά από το «εμείς», να σταματήσουμε να ξεχωρίζουμε «τους δικούς μας» από «τους άλλους» και τους Δεξιούς από τους Αριστερούς και από τους Κεντρώους. Είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας πατρίδας και όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στο κοινό καλό.

Σήμερα η Κύπρος χρειάζεται μία προσωπικότητα που να μπορεί να φέρει την αλλαγή σε νοοτροπίες. Μία αλλαγή που να μπορεί να ενώνει την κοινωνία μας, με όραμα και πρόγραμμα για το πως θα γίνουμε ένας καλύτερος τόπος για όλους μας, με μια καλύτερη προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ειδικά για τους νέους μας. Χρειαζόμαστε ένα Πρόεδρο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Κυπριακής κοινωνίας τόσο για τα καυτά θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης και της καθημερινότητας μας όσο και για την ασφάλεια μας που μπορεί μόνο να επιτευχθεί μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του εθνικού μας προβλήματος. Τα δικαιούμαστε και μας αξίζουν. Καλά τα συνθήματα και οι διακηρύξεις, η κοινωνία μας θέλει επιτέλους να δει πράξεις.

Με γνώμονα τα παραπάνω και μέσα από το δημόσιο διάλογο, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να κάνει τη δική του αξιολόγηση. Είναι η δική μας ευκαιρία για να συμβάλουμε στην αλλαγή σε νοοτροπίες, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και με προοπτική έναρξης ουσιαστικών συνομιλιών που να μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας.

Ως ενεργός πολίτης, έχω κάνει τη δική μου αξιολόγηση και, με δική μου πρωτοβουλία, στηρίζω τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η στήριξη μου στον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Είναι χρέος μου προς τον τόπο μας και κυρίως προς τους νέους μας που είναι το μέλλον.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ως άνθρωπος με αρχές και αξίες μαζί με υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή μόρφωση. Κατέχει όμως και τη μόρφωση από την ίδια τη ζωή. Είναι παιδί οικογένειας από τον Αγρό ζυμωμένης στη βιοπάλη της καθημερινότητας και στον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία. Υπηρέτησε τον τόπο μας για 35 χρόνια ως τεχνοκράτης διπλωμάτης εντός και εκτός Κύπρου και έχει τις γνώσεις και τη μακρόχρονη εμπειρία στα καυτά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Είναι όλα αυτά που προδιαγράφουν μια επιτυχημένη πορεία του ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόσο στην εσωτερική διακυβέρνηση και στα προβλήματα της καθημερινότητας μας όσο και στο εθνικό μας πρόβλημα και στην εξωτερική πολιτική.

Είναι η προσωπικότητα της πράξης και των αποτελεσμάτων και που θα υπηρετήσει χωρίς εξαρτήσεις ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές προτιμήσεις. Το γεγονός ότι ως τεχνοκράτης διπλωμάτης τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη των τελευταίων πέντε Προέδρων της Δημοκρατίας μιλά από μόνο του.

Επιπρόσθετα, γνωρίζω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για σχεδόν 30 χρόνια και μας συνδέει αγνή φιλία. Για κάποια από αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε όταν συναντήθηκαν οι επαγγελματικοί μας δρόμοι στα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Συγκεκριμένα, την περίοδο που υπηρέτησε ως Πρέσβης Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολούθως, επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ως Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα και επικεφαλής της, κατά κοινή ομολογία από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, επιτυχημένης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτιμώ ιδιαίτερα το ήθος και το ύφος του, την ειλικρίνεια του και το πάθος του για το κοινό καλό. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ευαισθησίες και το όραμα για προοδευτική αλλαγή, για μια καλύτερη Κύπρο για όλους μας. Είναι αξιόπιστος, τον εμπιστεύομαι και είναι ο άνθρωπος, η προσωπικότητα που θα αντιμετωπίσει άμεσα τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας μας, που θα φέρει την αλλαγή σε νοοτροπίες και που θα ηγείται με αρχές και αξίες δια του παραδείγματος.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια γνωριμίας με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και με βάση τα παραπάνω, είναι δεδομένο ότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις και το πρόγραμμα του είναι συμβόλαιο τιμής και ότι γι’ αυτόν εξουσία σημαίνει «υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Xτύπησαν και τον αδερφό του 13χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε - Ξεσπά ξανά ο πατέρας τους: «Τον μούνταραν, τον έδεραν, τον πήρα νοσοκομείο»

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Χριστοδουλίδη: «Η Κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα του Λήδρα Πάλας»

Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια - Στέλνουν βατραχανθρώπους

«Θα μας βγάλουν το λάδι μας» - Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του ελαιόλαδου – Πού οφείλεται η αύξηση και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κι επίσημα ο Γιάννης Αντωνίου – Το βιογραφικό

Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κι επίσημα ο Γιάννης Αντωνίου – Το βιογραφικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε τον κ. Γιάννη Αντωνίου στη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top