ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν σε G20: Η Ρωσία προτιμά να καταστρέφει φυσικό αέριο αντί να το πουλά

Φον ντερ Λάιεν σε G20: Η Ρωσία προτιμά να καταστρέφει φυσικό αέριο αντί να το πουλά

Η Ρωσία ενδιαφέρεται περισσότερο να χρησιμοποιήσει το φυσικό της αέριο ως όπλο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι το καταστρέφει αντί να το πουλά. Αυτό κατήγγειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην ετήσια σύνοδο κορυφής της G20 που πραγματοποιείται στο Μπαλί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ νωρίτερα φέτος ως αντίποινα για τις κυρώσεις που της επέβαλε το μπλοκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Βλέπουμε ότι η Ρωσία “καίει” το αέριό της αντί να το πουλά», σχολίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

Η συμπεριφορά της Ρωσίας «δημιουργεί ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και προκαλεί τη ραγδαία άνοδο των τιμών», πρόσθεσε. Για τον λόγο αυτό η ΕΕ στηρίζει τη θέσπιση ανώτατου ορίου στην τιμή του πετρελαίου, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, εξηγώντας ότι αυτό θα ωφελήσεις και τις χώρες μικρού και μεσαίου εισοδήματος.

«Αλλά η καλύτερη απάντησή μας στην κατάσταση αυτή είναι να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειες», υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν. Αυτή «είναι η μόνη απάντηση τόσο στην κλιματική όσο και στην ενεργειακή κρίση» η οποία επίσης προσφέρει και τεράστιες ευκαιρίες για άλλες περιοχές του πλανήτη.

Η Ευρώπη θα επενδύσει τουλάχιστον 4 δισεκ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το υδρογόνο τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό θα προκαλέσει και μαζικές ιδιωτικές επενδύσεις, επεσήμανε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top