ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα διαψεύδει τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στην Πολωνία, καταγγέλλει «προβοκάτσια»

Η Μόσχα διαψεύδει τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στην Πολωνία, καταγγέλλει «προβοκάτσια»

Οι αναφορές από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους σχετικά με ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας αποτελούν «προβοκάτσια» με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, υποστήριξε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τρίτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα το χωριό Przewodow στην ανατολική Πολωνία, σε μικρή απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET απέδωσε την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Διερευνά ισχυρισμούς ότι οι εκρήξεις στην Πολωνία είναι από ρωσικούς πύραυλους, λέει το Πεντάγωνο

Να μην δημοσιεύουν «μη επαληθευμένες πληροφορίες», ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας, Πιότρ Μούλερ, από τα μέσα ενημέρωσης, μετά από πληροφορίες ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις σε ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το Πεντάγωνο είπε ότι διερευνά ισχυρισμούς ότι πρόκειται για ρωσικούς πύραυλους.

Ο Μούλερ, ανέφερε στο Τουίτερ, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση μιας κυβερνητικής επιτροπής για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Μούλερ είπε ότι η επιτροπή συγκλήθηκε λόγω της «κατάστασης κρίσης», προσθέτοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες θα παρουσιαστούν αργότερα στο κοινό. Κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύσουν στο μεταξύ «μη επαληθευμένες πληροφορίες».

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι είχαν προσγειωθεί στην Πολωνία, αλλά ότι ερευνά τους ισχυρισμούς.

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια τοποθεσία εντός της Πολωνίας ή των συνόρων με την Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή που να επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πυραυλική επίθεση», είπε ο Ράιντερ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο «εξετάζει περαιτέρω το θέμα».

Πυροσβέστες είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη στο Przewodow, ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το πολωνικό Radio ZET ανέφερε ότι δύο αδέσποτοι πύραυλοι έπληξαν το Przewodow την Τρίτη, σκοτώνοντας δύο άτομα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε οτι αξιωματικός σε υπηρεσία είπε νωρίτερα ότι πυροσβέστες βρίσκονταν στο σημείο, και οτι δεν ήταν σαφές τι έχει συμβεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top