ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπά μητέρα μονογονιός: «Δανειζόμουν για να ζήσω...τι έπρεπε να κάνω να έκλεβα καλύτερα;»

Ξεσπά μητέρα μονογονιός: «Δανειζόμουν για να ζήσω...τι έπρεπε να κάνω να έκλεβα καλύτερα;»

Από τον Ιούλιο περιμένει απαντήσεις για την επανεξέταση της αίτησης της μητέρα μονογονιός, η οποία κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο καθώς ο ιδιοκτήτης, της κάνει έξωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε προηγούμενο άρθρο, η μητέρα μιλώντας ξανά στο ThemaOnline είχε αναφέρει: «είμαι λήπτης Ε.Ε.Ε και λαμβάνω επίδομα από το 1999 από το Γραφείο Ευημερίας, καθώς λόγω θεμάτων υγείας είμαι ανίκανη για εργασία. Ο ιδιοκτήτης επειδή ήθελε να φύγω από το σπίτι , έκανε ψευδή καταγγελία και μου έκοψαν τα επιδόματα, χωρίς καν να έρθουν να ελέγξουν αν όλα όσα ισχυρίζεται ευσταθούν. Έκανα αίτηση για επανεξέταση εδώ και μήνες ... ακόμα περιμένω».

Εκλιπαρεί για βοήθεια ... απο τον Ιούλιο

Η μητέρα απεγνωσμένη, επικοινώνησε ξανά με την ιστοσελίδα μας, εκλιπαρώντας για βοήθεια. «Αρρώστησα, είμαι στα όρια κατάθλιψης με όλη αυτή την καθυστέρηση στην επανεξέταση. Δεν έχω λεφτά ούτε γιατρό να πάω να με εξετάσει».

«Από τον Ιούλιο ακόμα περιμένω. Μου κόψαν το επίδομα, με αυτό ζούσα. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με λειτουργούς, να δω σε τι φάση βρίσκεται η επανεξέταση της αίτησης μου και γιατί καθυστερεί, από τη στιγμή που η υπόθεση μου είναι γνωστή από το 1999» , σχολίασε.

«Δανειζόμουν για να ζήσω...τι έπρεπε να κάνω να έκλεβα καλύτερα ;»

Συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συναισθήματα της: «με κάνουν να νιώθω ότι δεν αντιλαμβάνονται την θέση μου,  από τον Ιούλιο στο Ε.Ε.Ε. Ενώ κάποιες φορές κάποιοι λειτουργοί παρά να μιλάνε όμορφα , με προσβάλλουν και μου μιλούν απότομα».

Όπως ισχυρίζεται «την τελευταία φορά που κατάφερα να επικοινωνήσω με λειτουργό μου είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί βρήκαν στο λογαριασμό μου μέσα σε 3 χρόνια 5 εμβάσματα που βγαίνουν ύψος 2150 ευρω και της εξήγησα...

«Για όνομα του Θεού τα δανειζόμουν για να ζήσω και τα έδωσα πίσω , δεν είχα αυτοκίνητο έσπασε και έπρεπε να δανειστώ, μου ήρθε ψηλά το ρεύμα και δεν είχα χρήματα , τι έπρεπε να κάνω να έκλεβα καλύτερα παρά να δανειστώ; Ή να μην τα έδειχνα να ήταν μαύρα ο δανεισμός; Έπρεπε να λειτουργήσω παράνομα;»

Στη συνέχεια σχολίασε « Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο. Με βάση τη νομοθεσία , κάθε λήπτης μπορεί να έχει μέχρι 5000 καταθέσεις στο λογαριασμό του. Χρειάστηκα λεφτά και δανείστηκα. Απελπίστηκα με όλα αυτά που μου λένε».

Επικαλούμενη η μητέρα τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να είναι κάποιος δικαιούχος για παροχή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, εξηγεί ότι ανάμεσα σε αυτά είναι και όσα αναφέρονται στην παράγραφο 5 των οδηγιών για το Ε.Ε.Ε:

«Δεν αναγνωρίζω πλέον την Κυπριακή Δημοκρατία. Υπάρχουν νόμοι. Αν δεν τηρούνται να πετάξω τα εκλογικά μου βιβλιάρια. Είμαι ξένη στον τόπο μου. Να βάλουν τους ξένους στρατό και όχι τους γιους μου. Είμαι πολύτεκνη μονογονιός . Φτάνει πλέον, με βλέπει και ο γιος μου κάθε μέρα να είμαι χάλια. Τι θέλουν να ξεκινήσουμε να κλέβουμε; Δεν έχουμε τα βασικά και μας πετάνε στο δρόμο με έξωση.  Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω, περιμένω όμως να εγκριθεί η αίτηση μου, ώστε να μπορέσω να βρω ένα σπίτι στη πόλη και να μπορούν τα παιδιά μου να δουλέψουν. Εδώ στο χωριό δεν έχουν μέσο να κινηθούν. Το τελευταίο λεωφορείο είναι στις 4.15. Που να βρουν δουλειά. Σου κόβουν τα φτερά σου, να σταθείς στα πόδια σου, Να ζήσεις με αξιοπρέπεια».

Τέλος η πολύτεκνη μονογονιός, έκανε έκκληση και για δικηγόρο, καθώς ο ιδιοκτήτης όπως ισχυρίζεται πέρα από την έξωση της δημιουργεί συνεχώς προβλήματα για να την αναγκάσει να φύγει νωρίτερα. Ωστόσο όπως εξηγεί η μητέρα «Αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα έφευγα χθες, που να πάω χωρίς λεφτά; Στο τέλος θα μένουμε στο δρόμο με τα παιδιά ».

Σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα μας με αρμόδιους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας μας διαβεβαίωσαν ότι θα μελετήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση.

Να σημειωθεί ότι το ThemaOnline είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο Ευημερίας και για άλλες περιπτώσεις πολιτών με οικονομικές δυσκολίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top