ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέματα μετανάστευσης στο τραπέζι συζήτησης Νουρή με σε επίσημες επαφές στην Ινδία

Θέματα μετανάστευσης στο τραπέζι συζήτησης Νουρή με σε επίσημες επαφές στην Ινδία

Θέματα που αφορούν τη μετανάστευση θα συζητήσει σε επίσημες επαφές που θα έχει στην Ινδία ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νουρής μεταβαίνει σήμερα στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, όπου θα έχει επίσημες επαφές.

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022, θα συναντηθεί με τον Ινδό ομόλογό του, Nitya Nand Rai, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στη μετανάστευση. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για την τροχοδρόμηση σύναψης διμερούς συμφωνίας για την επανεισδοχή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν και τρόποι συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και προώθηση της νόμιμης, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Νέο Δελχί, ο Υπουργός θα συναντηθεί επίσης και με αντιπροσωπεία της Αφρικανικής Ένωσης, με την οποία θα μιλήσει για τρόπους καταπολέμησης της εκμετάλλευσης Αφρικανών μεταναστών από δίκτυα διακινητών, οι οποίοι προωθούνται σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Περαιτέρω θα συζητήσουν για το θέμα της ασφαλούς επιστροφής των Αφρικανών μεταναστών, αλλά και για την παροχή βοήθειας από την ΕΕ προς την Αφρική, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης.

Τον Υπουργό στην Ινδία συνοδεύει ο Διευθυντής του γραφείου του, Λοϊζος Μιχαήλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top