ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρά Προδρόμου κατά ΠΟΕΔ: «Εγωιστικά συντεχνιακή και οπισθοδρομική η στάση της για Προδημοτική Εκπαίδευση»

Πυρά Προδρόμου κατά ΠΟΕΔ: «Εγωιστικά συντεχνιακή και οπισθοδρομική η στάση της για Προδημοτική Εκπαίδευση»

Ως εγωιστικά συντεχνιακή και τελικά οπισθοδρομική προσέγγιση χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, τη στάση που τηρεί η ηγεσία της ΠΟΕΔ απέναντι στο Σχέδιο «Κύπρος_το αύριο» για την Προδημοτική Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του, σήμερα (16/11) στο Υπουργείο, προς τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καλεί την ηγεσία της ΠΟΕΔ να εγκαταλείψει την πεισματικά αρνητική στάση και να υιοθετήσει προσέγγιση λογικής και μετριοπάθειας χάριν του συμφέροντος πρώτα των μικρών παιδιών, αλλά και των γονιών τους, δηλαδή αρκετών χιλιάδων νεαρών οικογενειών».

Η άρνηση που προβάλλουν μέχρι τώρα στο Σχέδιο «Κύπρος_το αύριο», πρόσθεσε, συνοδεύεται από ενός είδους παραπληροφόρηση. «Πράγματι, βλέπουμε ότι τόσο η κοινή γνώμη όσο ενδεχομένως και η Βουλή παραπληροφορούνται μέσα από μια στενά συντεχνιακή και τελικά εντελώς εγωιστική λογική», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι «για τον λόγο αυτό το Υπουργείο πρέπει να δώσει υπεύθυνα την ακόλουθη πληροφόρηση για τα πραγματικά δεδομένα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα πραγματικά δεδομένα είναι:

• Αν υιοθετηθεί η αρνητική θέση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ, τα επόμενα χρόνια θα είναι περισσότερα τα παιδιά που θα φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση (διότι για τα παιδιά από 4 ετών μέχρι 4 και 8 μηνών δεν θα υπάρχει άλλη διέξοδος από την ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα με δίδακτρα).
• Η εγωιστική αξίωση που προβάλλουν σημαίνει αμέσως ότι 8000-8500 νεαρά ζευγάρια θα στερηθούν από το ευεργέτημα της δωρεάν Προδημοτικής που τους προσφέρει το σχέδιο «Κύπρος_το αύριο» και θα πρέπει να πληρώνουν δίδακτρα.
• Αν επικρατήσει αυτή η αρνητική στάση, από αυτά τα 8-8,5 χιλιάδες παιδιά που τους αφορά, σχεδόν 2000 που βρίσκονται ήδη σε δημόσια νηπιαγωγεία και πληρώνουν δίδακτρα (λόγω ηλικίας), θα συνεχίσουν να πληρώνουν εξαιτίας της ΠΟΕΔ. Ενώ το σχέδιο «Κύπρος_το αύριο» τα απαλλάσσει. Δηλαδή η στάση τους πλήττει και τα δημόσια σχολεία.
• Η αξίωση τους, πρώτα να κατασκευαστούν δημόσια νηπιαγωγεία και μετά να φοιτήσουν παιδιά ηλικίας από 4 ετών μέχρι 4 και 8 μηνών, σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 10 με 20 χρόνια για να έχουν δωρεάν σχολείο. Όταν δηλαδή θα είναι 15 και 25 χρονών;

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι δεν είναι καθόλου καλό μια τέτοια στενά εγωιστική στάση να οδηγεί σε μια άκριτα και άδικα αρνητική τοποθέτηση απέναντι στις/στους συναδέλφους τους που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει βέβαια η Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Πάντως, εάν υιοθετηθεί αυτή η εγωιστικά συντεχνιακή και τελικά οπισθοδρομική προσέγγιση, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι περισσότερα από 8000 μικρά παιδιά στερούνται τη δωρεάν εκπαίδευση. Θα πρέπει ακόμα να δοθούν εξηγήσεις και σε περισσότερα από 8000 νεαρά ζευγάρια γιατί θα τα υποχρεώσουν να πληρώνουν δίδακτρα, ενώ θα μπορούσε να απαλλαγούν», συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας.

Δυστυχώς, συμπλήρωσε, είναι δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση όταν η Πολιτεία έχει ως γνώμονα το καλό και το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών και από την πλευρά της ηγεσίας της Οργάνωσης το μόνο κριτήριο είναι πάντα εκείνο των πρόσθετων διορισμών. «Πρέπει κάποτε να σκεφτόμαστε και την οικογένεια και τον φορολογούμενο πολίτη», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Προδρόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top