LIFESTYLE

«Man of the year 2022» ο αθλητής Μάριος Γεωργίου - Το μήνυμα Αναστασιάδη ο οποίος του απένειμε το μεγάλο βραβείο

«Man of the year 2022» ο αθλητής Μάριος Γεωργίου - Το μήνυμα Αναστασιάδη ο οποίος του απένειμε το μεγάλο βραβείο

Το βραβείο «Man of the year 2022» έλαβε ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Μάριος Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος ανέβασε την Κύπρο στο πρώτο σκαλί του βάθρου έχοντας λάβει το χρυσό μετάλλιο σο μονόζυγο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής τον Αύγουστο στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος έγραψε στο twitter: «Είναι με μεγάλη συγκίνηση που απένειμα απόψε το Μεγάλο Βραβείο Man of the Year 2022, σε έναν σπουδαίο αθλητή, τον αγαπημένο μου Μάριο Γεωργίου. Μας έκανε περήφανους με τις διακρίσεις του, μα περισσότερο με την επιμονή το ήθος και τη σεμνότητα που επέδειξε σε κάθε αγώνα».

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην τελετή απονομής του Man of the Year Award, στη Λεμεσό

Είμαι εδώ για να εκφράσω πριν και πάνω από όλα τα θερμά μου συγχαρητήρια στους βραβευθέντες και σε όσους έτυχαν της κρίσης της Επιτροπής και της ψήφου των όσων είχαν δικαίωμα και ψήφισαν.

Είναι κάτι που καταδεικνύει ότι ένας θεσμός που διαρκεί για 21 χρόνια αποκτά κύρος και βεβαίως αντανακλά και τη βούληση και την επιμέλεια με την οποία οι δημιουργοί του οδήγησαν στην καταξίωση του.

Και οι δημιουργοί του δεν είναι άλλοι από το συγκρότημα Λοττίδη, την Τράπεζα Κύπρου που στάθηκε συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια και όλους τους συνεργάτες τους, για αυτό τον καταξιωμένο θεσμό.

Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ σε έναν αθλητή που έχει, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του, δώσει δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε άμα έχουμε θέληση και πόσο μπορούμε να το πετύχουμε.

Ήδη, ήταν μεταξύ των βραβευμένων, ελέχθησαν πολλά. Αυτό που εγώ θα ήθελα απλώς σαν υποσημείωση να αναφέρω είναι τις φετινές και μόνον εκδηλώσεις που είναι αρκετές για να καταδείξουν το πείσμα, τη θέληση, την αποφασιστικότητα, αλλά και τη δύναμη του αθλητή.

Φέτος το 2022 συνέλεξε δέκα συνολικά μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες. Το σημαντικότερο ήταν το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο, στο Μόναχο, παρά τους τραυματισμούς, παρά τις ταλαιπωρίες, παρά τα προβλήματα που η ζωή του επιφύλασσε.

Μιλώ για τον Μάριο Γεωργίου, για τον οποίον ο χρυσός ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας - τον οποίον θέλω θερμά να συγχαρώ για το αίσθημα υπερηφάνειας που δίνει στους Έλληνες κάθε φορά που ανεβαίνει στο βάθρο και ακούγεται ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος - ορθά έχει μιλήσει.

Τόσο ο Ηλίας Γεωργίου όσο και ο Μάριος Γεωργίου θα τύχουν και τυγχάνουν της στήριξης της Πολιτείας μέσα από επαγγελματικά σχέδια που έχουν υιοθετηθεί, έτσι ώστε οι πρωταγωνιστές και οι πρωταθλητές, κατά την ώρα που τερματίζεται η προσπάθεια να πετύχουν, να νιώθουν ότι υπάρχει η στήριξη της Πολιτείας.

Με αυτά τα λόγια επιδίδω στον Μάριο Γεωργίου ένα βραβείο που θα προστεθεί στα τόσα άλλα μετάλλια μέσα από τους αγώνες του.

Μάριε αυτή είναι η καταξίωση που νιώθει ο λαός για σένα, που νιώθει η πολιτεία για σένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top