«Το Πολυτεχνείο ζει» - Βροντοφώναξαν και φέτος οι νέοι - Δείτε βίντεο

«Το Πολυτεχνείο ζει» - Βροντοφώναξαν και φέτος οι νέοι - Δείτε βίντεο

Με το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει», φοιτητές και μαθητές τίμησαν σήμερα με πορείες και εκδηλώσεις την μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973. 

Εκατοντάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους και βροντοφώναξαν συνθήματα, κρατώντας πανό.

Μάλιστα η αντιπρόεδρος της ΠΣΕΜ Ναυσικά Αργυρού πραγματοποίησε ομιλία, έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. 

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

49 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (17/11/2022), από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, το πρώτο σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν τελικά στην πτώση της.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.