ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίζει η Βουλή για τα δώρα - Τι λέει ο Κώδικας Δεοντολογίας και ποια τα όρια στην αξία τους

Διευκρινίζει η Βουλή για τα δώρα - Τι λέει ο Κώδικας Δεοντολογίας και ποια τα όρια στην αξία τους

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε την Πέμπτη η Βουλή για τη λήψη Δώρων από Μέλη του Σώματος με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για δώρα ή χαριστικές παροχές «τα οποία, όπως αφήνεται να νοηθεί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ενδεχομένως να έλαβαν αλλά να μην τα έχουν δηλώσει ως όφειλαν και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον οικείο κώδικα δεοντολογίας».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι βάσει της γνωστοποιηθείσας σε όλους τους Βουλευτές/Βουλεύτριες διαδικασίας, όσα μέλη της Βουλής δεν έλαβαν οποιοδήποτε δώρο ή άλλη χαριστική παροχή δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε δήλωση και συνακόλουθα δεν υπήρχε οποιαδήποτε θεσμική υποχρέωση εκ μέρους της Βουλής να προβεί σε δημοσιοποίηση του γεγονότος της μη λήψης δώρων από ένα έκαστο μέλος της Βουλής.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κώδικα δεοντολογίας, υποχρέωση υποβολής δήλωσης είχαν όλοι όσοι κατά τη διάρκεια της οικείας βουλευτικής συνόδου έλαβαν δώρο εκτιμώμενης αξίας πέραν των πενήντα ευρώ (€50) και μέχρι εκατόν πενήντα ευρώ (€150), ενώ για δώρα αξίας πέραν των εκατόν πενήντα ευρώ (€150), τα οποία ενδεχομένως να έγιναν αποδεκτά, υφίσταται υποχρέωση γραπτής αναφοράς ως προς τους λόγους και τις περιστάσεις που επέβαλαν την αποδοχή τους.

«Υπό το φως των πιο πάνω προνοιών και για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων, κανένα μέλος της Βουλής, το οποίο δεν έλαβε οποιοδήποτε δώρο της ως άνω αξίας είχε ανάλογη υποχρέωση ή είχε υποχρέωση να δηλώσει ότι δεν έλαβε οποιοδήποτε δώρο ή ότι αυτό που έλαβε ήταν αξίας κατώτερης της προβλεπομένης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top