ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα γίνει η προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού – Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν

Έτσι θα γίνει η προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού – Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν

Σε επίπεδα προ κορωνοϊού πλησιάζουν σταδιακά οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο, ενώ το 2023 προβλέπεται να είναι σχετικά δύσκολο, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται διεθνώς με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Πάντως, η προσπάθεια προσέλκυσης νέων αγορών και περαιτέρω αύξησης των αφίξεων τουριστών είναι συνεχής. Μάλιστα, το Υφυπουργείο Τουρισμού προγραμματίζει μία σειρά δράσεων για προώθηση και ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου για το 2023, έχουν περιληφθεί πιστώσεις 17,1 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προορίζονται να καλύψουν, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία με Τουριστικούς Εταίρους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών εταιρειών.

Όπως επισημαίνεται σε επεξηγηματικό σημείωμα, η συνεργασία με τουριστικούς εταίρους του εξωτερικού κρίνεται επί του παρόντος ως μια από τις πιο αποδοτικές ενέργειες και προσφέρει τις μεγαλύτερες άμεσες ευκαιρίες για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος. Οι από κοινού ενέργειες με τους οργανωτές, προστίθεται, συμπληρώνουν τις διαφημιστικές ενέργειες του Υφυπουργείου και έχουν αμεσότερο αποτέλεσμα.

Επίσης, οι προαναφερθείσες πιστώσεις θα καλύψουν δαπάνες για εντατικότερες διαφημιστικές εκστρατείες σε αγορές προτεραιότητας, όπως αυτές καθορίστηκαν μέσα από το νέο επιχειρησιακό πλάνο, ενέργειες προβολής ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός, καταδυτικός, πολιτιστικός τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός υπαίθρου, γαμήλιος τουρισμός, κρουαζιέρων, γκολφ κ.ά., και για παραγωγή υλικού για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διαφημιστικής καμπάνιας (content).

Στις ενέργειες που αναμένεται να υλοποιήσει το Υφυπουργείο Τουρισμού το 2023, περιλαμβάνονται Digital Asset Management (κοινοποίηση φωτογραφικού υλικού στο ευρύτερο τουριστικό κοινό, μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας), Search Engine Optimization (Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης πληροφοριών που αφορούν τον τουρισμό με χρήση και αναβάθμιση συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιά για να παρουσιάζονται σε πρώτη ζήτηση), καθώς και διάφορες ενέργειες προβολής για την προώθηση του τουρισμού (διοργάνωση εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με φορείς του δημοσίου ή και ιδιωτικού τομέα).

Οι πιστώσεις των 17,1 εκατ. ευρώ θα καλύψουν κοινές διαφημιστικές ενέργειες με οργανωτές ταξιδιών και άλλους εταίρους για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, ενέργειες προβολής και δημοσίων σχέσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό περιλαμβανομένου ηλεκτρονικού υλικού/μέσων προβολής για τον Τομέα Προσέλκυσης Επενδύσεων, ανάπτυξη και προβολή του προγράμματος «Αυθεντικές Διαδρομές» (περιλαμβάνονται δαπάνες του Heartland of Legents) και δαπάνες προβολής των Σχεδίων του ΣΑΑ (επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση).

Και έξοδα φιλοξενίας

Στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού έχουν περιληφθεί και πιστώσεις ύψους 565.000 ευρώ που προορίζονται να καλύψουν:
• Φιλοξενία δημοσιογράφων (εφημερίδων και εξιδεικευμένων περιοδικών που προβάλλουν την Κύπρο στα μέσα που εργάζονται), bloggers/influencers (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), τουριστικών πρακτόρων, οργανωτών ταξιδιών, τηλεοπτικών συνεργείων, φωτογράφων, νικητών διαγωνισμών, decision makers, travel writers κλπ.
• Yπηρεσίες ξενάγησης (με αδειούχο ξεναγό) σε κρατικές υπηρεσίες, Δήμους και Τοπικές Αρχές, σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τουριστικά Γραφεία, Επαγγελματικούς Συνδέσμους, Αεροπορικές Εταιρείες, Πρεσβείες ξένων χωρών στην Κύπρο.
• Δράσεις φιλοξενίας για προώθηση επενδύσεων (πραγματοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης και άλλων).
• Έξοδα για ποτά που προσφέρονται κατά τη διάρκεια υπηρεσιακών επαφών, συνεδριάσεων και συσκέψεων στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή ή σε αίθουσα συνεδριάσεων του Υφυπουργείου και προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής ή εξουσιοδοτημένος Λειτουργός μέχρι ποσού 2.040 ευρώ ετησίως, έναντι αποδείξεων, μειωμένο κατά 15% (1.735 ευρώ).
• Έξοδα για ποτά που προσφέρονται σε επισκέπτες στο γραφείο του Υφυπουργού καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων/συσκέψεων που προεδρεύει ο Υφυπουργός.

Εκδόσεις βιβλίων και εντύπων

Πέραν των πιο πάνω, πιστώσεις 200.000 ευρώ προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη για τη δημιουργία εξειδικευμένων προωθητικών έντυπων και οπτικοακουστικού υλικού, διαφημιστικού υλικού όπως, αφίσες/banners για εκδηλώσεις και εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, «beach flags», οδηγούς, πληροφοριακές πινακίδες.

Επίσης, θα καλύψουν το κόστος για επικαιροποίηση και αναβάθμιση των εντύπων του Υφυπουργείου, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, όσο και για την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες της Κύπρου.

Παράλληλα, θα εμπλουτιστεί και το έντυπο υλικό με νέα έντυπα, αλλά και μετάφραση και έκδοση υφιστάμενων εντύπων σε επιπρόσθετες γλώσσες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top