Αβέρωφ για Κυπριακό: «Η Τουρκία γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνη» - Έτοιμος για να καταθέσει πρόταση στη διεθνή κοινότητα

Αβέρωφ για Κυπριακό: «Η Τουρκία γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνη» - Έτοιμος για να καταθέσει πρόταση στη διεθνή κοινότητα

Έτοιμος δηλώνει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, για το κυπριακό Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τις εκλογές, να καταθέσει στη διεθνή κοινότητα την πρότασή του για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Η πρόταση περιλαμβάνει ασφάλεια και ενέργεια, σε συνδυασμό με αίτηση ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, μια πρόταση που σπάει το αδιέξοδο ωφελώντας όλα τα μέρη.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση 

Με σοβαρότητα και αξιοπιστία θα αποκρούσουμε ακόμα μια φορά τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Η Τουρκία γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνη.

Είμαστε έτοιμοι, μετά τις εκλογές, να καταθέσουμε στη διεθνή κοινότητα την πρότασή μας για επανέναρξη του διαλόγου: Ασφάλεια και ενέργεια, σε συνδυασμό με αίτηση ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Πρόταση που σπάει το αδιέξοδο ωφελώντας όλα τα μέρη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.