Έκλεισαν το δρόμο στη Λεμεσό - Δεν πήραν επίδομα θέρμανσης για 8,5 μέτρα υψόμετρο

Έκλεισαν το δρόμο στη Λεμεσό - Δεν πήραν επίδομα θέρμανσης για 8,5 μέτρα υψόμετρο

Την παραχώρηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν οι κάτοικοι του χωριού Άγιος Αμβρόσιος της επαρχίας Λεμεσού, κάνοντας λόγο για κατάφορη αδικία εις βάρος τους. Οι κάτοικοι προέβησαν σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας όπου απέκοψαν για μια ώρα το δρόμο Καντού – Ομόδους παρά τον Άγιο Αμβρόσιο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας άρχισε στις δέκα το πρωί. Κρατώντας πανώ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «δεν θέλουμε να κρυώνουμε», «Κύριε Πρόεδρε μη μας ξεχνάς» οι κάτοικοι της κοινότητας των Κρασοχωριών, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καθώς το χωριό τους μένει για άλλη μια φορά εκτός του σχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για παραχώρηση του επιδόματος θέρμανσης, για 8,5 μέτρα υψομετρικής διαφοράς από το όριο που έχει θέσει το αρμόδιο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου Στέλιος Γρηγορίου εξέφρασε την αγανάκτηση των συγχωριανών του για την άδικη αντιμετώπιση που τυγχάνουν σε σύγκριση με κατοίκους γειτονικών χωριών. « Είναι το μοναδικό χωριό που δεν λαμβάνει επίδομα, τα χωριά γύρω μας, όλα δηλαδή τα υπόλοιπα κρασοχώρια λαμβάνουν και εμείς που είμαστε μέσα στη μέση δεν λαμβάνουμε. Είναι κρίμα μια κοινότητα από τα κρασοχώρια να είναι έξω που τούτο το επίδομα. Θέλουμε να εντάξει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα τους την ορεινότητα για να πάρει και ο Άγιος Αμβρόσιος το επίδομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρέθηκαν επίσης κάτοικοι και κοινοτάρχες γειτονικών χωριών, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στο δίκαιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, αίτημα των κατοίκων του Αγίου Αμβροσίου.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα. « Έχουμε πάρει αποφάσεις, της οποίες θα ανακοινώσουμε μεταγενέστερα, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε» ανέφερε ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου.

Από την αποκοπή του δρόμου για μια ώρα, η οποία έγινε στην παρουσία μελών της αστυνομίας, προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE