ΔΙΕΘΝΗ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με την κόρη του - Δείτε φωτογραφίες

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με την κόρη του - Δείτε φωτογραφίες

Την κόρη του Γιου Άε συνοδεύει ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση του «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (Hwasong-17 ICBM), η οποία είναι και η πρώτη επίσημη εμφάνισή της.


Ο Κιμ που παρέμεινε επί περίπου έναν μήνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε χέρι - χέρι με την κόρη του να βαδίζουν μπροστά από τον πύραυλο. Η εκτόξευση του ICBM την Παρασκευή έγινε μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

 O «πύραυλος-τέρας» όπως τον αποκαλούν ορισμένοι παρατηρητές, μπορεί να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, ικανές να κινηθούν σε πολλές τροχιές μετά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα, και είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στα κρατικά μέσα, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέδια διαδοχής, όπως καταγράφει το πρακτορείο Reuters. Ο Κιμ διακρίνεται σε φωτογραφίες με την κόρη του, στην εφημερίδα της χώρας «Rodong Sinmun». Σε μία από τις φωτογραφίες κρατάει την κόρη του από το χέρι και περπατούν μαζί μπροστά από τον πύραυλο.
 
Η χώρα υφίσταται πολύ σκληρές διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας των προγραμμάτων της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Οι διαπραγματεύσεις για να πειστεί η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το οπλοστάσιό της βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο εδώ και χρόνια.
 

Η Γιου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12-13 ετών, δηλαδή σε περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια θα ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο ή το στρατό.

Το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) μετέδωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε τη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε την ανάπτυξη περισσότερων στρατηγικών όπλων και την εκπαίδευση τακτικών πυρηνικών μονάδων.
 
Σύμφωνα με το Πρακτορείο, το Σάββατο ο Κιμ ήταν παρών στο χώρο δοκιμών με την «αγαπημένη του κόρη και σύζυγο» προκειμένου «να καθοδηγήσει προσωπικά όλη την πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια δημόσια εκδήλωση», παρατήρησε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός σε θέματα της Βόρειας Κορέας στο Stimson Center.  «Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο βαθμό άνεσης από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν συστήνοντάς την δημόσια με τέτοιο τρόπο».


Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιδιωτική ζωή του Κιμ 

Στην αναφορά του Σαββάτου δεν αναφέρθηκε το όνομα της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο, όπως γράφει το «CNN» σε σημερινό του δημοσίευμα, το 2013 ο  πρώην αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ότι ο Κιμ είχε ένα μωρό που το έλεγαν Γιου Άε (Ju Ae).

Ο Ρόντμαν αποκάλυπτε ότι περνούσε χρόνο με την οικογένεια, περιγράφοντας τον Κιμ ως «καλό μπαμπά», ενώ αναφερόταν και στις στιγμές που συνομιλούσε με την σύζυγό του Ρι. 
 
O Βορειοκορεάτης ηγέτης  και η Ρι έχουν μαζί τρία παιδιά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS).

kim_jong_un_daugher_xr
kim_jong_in__3_
kim_jong_in__1_
kim_jong_in__2_

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η εκτόξευση ICBM από τη Βόρεια Κορέα

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει μεθαύριο Δευτέρα για τη Βόρεια Κορέα κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, μετά τη δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) ικανού να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, η συνεδρίαση ζητήθηκε διότι το ΣΑ έχει την ευθύνη να προασπίζει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, να εγγυάται τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και να φροντίζει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του.

«Καλούμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να πάρουν την ευθύνη τους αυτή στα σοβαρά και να καταδικάσουν ενωμένα την επικίνδυνη και παράνομη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας», τόνισε.

«Οι συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως και η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να λογοδοτήσει για την παραβίασή της», επιμένει η ανακοίνωση.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε νωρίτερα χθες ότι ο πύραυλος που δοκιμάστηκε από τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει «πάρα πολλές χώρες».
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top