Συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου 24χρονος κυβερνήτης σκάφους με παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου 24χρονος κυβερνήτης σκάφους με παράτυπους μετανάστες

Στη σύλληψη 24χρονου προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν 18 πρόσωπα.

Το σκάφος ανακόπηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 10 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά.

Τόσο το σκάφος, όσο και οι επιβάτες του, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα ο 24χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους 17 επιβάτες του σκάφους, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE