ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώος τελικά ο 41χρονος που συνελήφθη στη Μαδρίτη και μεταφέρθηκε στη Κύπρο για υπόθεση διαδικτυακής απάτης

Αθώος τελικά ο 41χρονος που συνελήφθη στη Μαδρίτη και μεταφέρθηκε στη Κύπρο για υπόθεση διαδικτυακής απάτης

Αθώο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σήμερα Δευτέρα τον 41χρονο, ο οποίος συνελήφθη στη Μαδρίτη και μεταφέρθηκε στη Κύπρο για υπόθεση διαδικτυακής απάτης.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος αφορούσαν απώλεια περιουσίας άλλου προσώπου με παρέμβαση στη λειτουργία ηλεκτρονικού υπολογιστή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και το αδίκημα της κλοπής.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα διαπράχτηκαν τον Οκτώβριο του 2020 όπου σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου Πάφου, ο παραπονούμενος είχε επικοινωνήσει με εταιρεία που ασχολείται με κηπουρικές εργασίες με σκοπό αυτή να αναλάβει κάποιες εργασίες στο σπίτι του. Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο παραπονούμενος απέστειλε μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην εταιρεία το χρηματικό ποσό των €17.850 ευρώ ως προκαταβολή.

Αργότερα ο παραπονούμενος έλαβε ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ακυρώσει την συναλλαγή, επειδή δεν ήταν σε θέση η εταιρεία να παραλάβει το χρηματικό ποσό, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος έπραξε.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, του δόθηκαν νέες οδηγίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς επίσης και ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Ολλανδία, όπου του ζήτησαν να αποστείλει χρήματα, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος έπραξε. Ακολούθως όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο μετά από επικοινωνία που είχε, διαπίστωσε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν διέθετε λογαριασμό στην Ολλανδία και ότι επρόκειτο για απάτη.

Όσον αφορά τα περιστατικά της υπόθεσης η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπήθηκε από την Δικηγόρο της Δημοκρατίας Γ. Αργυρού είχε παρουσιάσει στο Δικαστήριο, πέντε μάρτυρες κατηγορίας εκ των οποίων ο πρώτος ήταν αστυνομικός- εξεταστής - ο οποίος εξέταζε την υπόθεση. Ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Διευθυντής της εταιρείας που σύναψε συμφωνία με τον παραπονούμενο στα εν λόγω εξεταζόμενα αδικήματα, η τρίτη μαρτυρία ήταν η υπάλληλος της Τράπεζας η οποία μαρτύρησε για την μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό του κατηγορούμενου, ο τέταρτος μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε άμεση συνομιλία με τον παραπονούμενο και ο πέμπτος μάρτυρας ήταν ο παραπονούμενος ο οποίος κατέθεσε για την απάτη και την απόσπαση των χρημάτων του.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στην Μαδρίτη και μεταφέρθηκε στην Κύπρο στις 25 Αυγούστου, 2022 για να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Με ενδιάμεση απόφαση του Δικαστηρίου ημερομηνίας 08 Νοεμβρίου, 2022 ο Κατηγορούμενος αθωώθηκε και απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της απώλειας περιουσίας άλλου προσώπου με παρέμβαση στη λειτουργία ηλεκτρονικού υπολογιστή, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και το Δικαστήριο τον κάλεσε σε απολογία για το αδίκημα της κλοπής.

Ανακοινώνοντας την απόφαση το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σημείωσε πως στην υπό εξέταση υπόθεση τα όσα έτυχαν αμφισβήτησης από πλευράς του κ. Σατολιά, δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα και αφορούσαν κυρίως στο κατά πόσον υπήρχε ή όχι μαρτυρία ότι ήταν ο Κατηγορούμενος που είχε αποστείλει τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μηνύματα σε σχέση με την απάτη, ή είχε παρέμβει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας που συνομιλούσε με τον παραπονούμενο ή του παραπονούμενου ή αν αυτός γνώριζε ότι τα χρήματα που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό του ήταν αποτέλεσμα παράνομων δραστηριοτήτων ή χρήματα άλλα από αυτά που τρίτο πρόσωπο τον ενημέρωσε ότι θα πιστώνονταν στον λογαριασμό του και στην συνέχεια θα του παρέδιδε.

Μεταξύ άλλων, όπως υπέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης, για το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία ζητήθηκαν και εξασφαλίστηκαν τα εντάλματα σύλληψης, ο Κατηγορούμενος είχε αθωωθεί από το στάδιο του εκ πρώτης όψεως. Θέση η οποία έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο ανέφερε πως η νομολογία είναι σαφέστατη, σημειώνοντας πως το βάρος της απόδειξης είναι στην κατηγορούσα αρχή και το επίπεδο απόδειξης, αυτό του πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, αναφέροντας πως ακόμα και αν ήθελε φανεί ότι η πιο πάνω θέση του Δικαστηρίου δεν είναι ορθή, προχώρησε και εξέτασε το κατά πόσον ο κατηγορούμενος με την τεθείσα ενώπιον του μαρτυρία θα καταδικαζόταν ή όχι.

Αναφέροντας μεταξύ άλλων, «η ανεπάρκεια της μαρτυρίας την οποία παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή για να αποδείξει την πρωταρχική της θέση πως ο Κατηγορούμενος έκλεψε το επίμαχο ποσό των €17.850 οδηγεί την υπόθεση σε αποτυχία αφού στο μυαλό του Δικαστηρίου δημιουργούνται τέτοιες υποθέσεις και αμφιβολίες με αποτέλεσμα αυτές να πρέπει να αποφασιστούν υπέρ του κατηγορούμενου και αυτός να απαλλαγεί των κατηγοριών που αντιμετωπίζει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Justin Timberlake: Ανησυχεί για την καριέρα του μετά τη σύλληψή του - Τι είπε ο ίδιος σε συναυλία του - Βίντεο

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία για να ανέβει πάλι – Στο μενού τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top