ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θέλουμε δεύτερο Μαρί – Φώναξαν οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου

Δεν θέλουμε δεύτερο Μαρί – Φώναξαν οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου

Πορεία προς την είσοδο των βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της κοινότητας Ακρωτηρίου.

Οι 150 περίπου διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν προς τις βάσεις Ακρωτήριου στις 1030 το πρωί, κρατώντας πανό και πλακάτ, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη, όταν δυο πύραυλοι αποκολλήθηκαν από πολεμικό αεροσκάφος και έπεσαν στο έδαφος χωρίς, ευτυχώς να εκραγούν.

Ο κοινοτάρχης του Ακρωτηρίου Γιώργος Στυλιανού αφού ανέγνωσε υπόμνημα το παρέδωσε στον εκπρόσωπο των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου.

Σε δηλώσεις του, ο Κοινοτάρχης ανέφερε ότι μετά το περιστατικό της πτώσης των πυραύλων, οι κάτοικοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ειρηνική διαμαρτυρία για την ασφάλεια της κοινότητας.

«Το πρόβλημα αυτό δεν είναι σημερινό. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους Άγγλους ότι η κοινότητα είναι συνεχώς σε κίνδυνο και ανησυχούμε για χρόνια για αυτή την κατάσταση», ανέφερε.

Για χρόνια προσπαθούμε με διαβουλεύσεις που γίνονται με τις αρχές των βάσεων να βρούμε λύσεις ώστε τα αεροπλάνα μην πετάνε πάνω από την κατοικημένη περιοχή, όπως είπε, αφού ο δίαυλος είναι ακριβώς πάνω από την κοινότητα. Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούν να βρεθούν λύσεις όπως για παράδειγμα να μετακινήσουν τον δίαυλο ή να αλλάξουν την πορεία των αεροσκαφών.

Ο Κοινοτάρχης Ακρωτηρίου έθιξε και το θέμα των κεραιών, ενώ είπε ότι σχεδόν καθημερινά ακούγονται εκρήξεις, οι οποίες προκαλούν ανησυχία στην κοινότητα.

Ο Γιώργος Χρίστου, κάτοικος Ακρωτηρίου ανέφερε ότι ως κάτοικοι ζητούν να βρουν τρόπο ώστε να μην περνούν από πάνω από την κοινότητα τα αεροπλάνα ενώ ο Αντρέας Συμεού ανέφερε ότι το χωριό υποφέρει από την ηχορύπανση που προκαλούν τα αεροσκάφη πάνω από την κοινότητα.

Παραλαμβάνοντας το υπόμνημα, ο Εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων Son Taly ανέφερε ότι οι Αρχές σέβονται το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας των κατοίκων και τους ευχαρίστησε για την φιλική διαμαρτυρία.

«Αυτό δείχνει και τη σχέση που έχουν οι Βάσεις με την κοινότητα Ακρωτηρίου”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “έχουμε παραλάβει το υπόμνημα με τα αιτήματα και θα διευθετήσαμε συνάντηση με τον Κοινοτάρχη για να συζητήσουμε τα θέματα που μας παρουσίασαν”.

Η συνάντηση, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων, θα πραγματοποιηθεί αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top