ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά για τον Ρώσο ολιγάρχη ο ΠτΔ - «Οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στην καταγγελία»

Απαντά για τον Ρώσο ολιγάρχη ο ΠτΔ - «Οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στην καταγγελία»

Απάντηση στη δήλωση του Ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, έδωσε σήμερα (22/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Όπως αναφέρεται, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε γνώση της επιστολής του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς μετά την άφιξη του στο Βερολίνο».

Σε απάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

1. Δεν προτίθεται να σχολιάσει ούτε το περιεχόμενο ούτε τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου.

2. Εκφράζει ικανοποίηση γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία.

3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάσσει πλήρως τα νομικά δικαιώματα του να κινηθεί δικαστικώς εναντίον των όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, απέστειλε σήμερα επιστολή στον κύριο Χάρη Πογιατζή, Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Η επιστολή αφορά τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος κύριος Μακάριος Δρουσιώτης στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία», αναφορικά με τη σχέση που αποδίδεται από τον συγγραφέα, μέσα από την έρευνά του, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και σε ανθρώπους από τον άμεσο περίγυρο του με τον Ρώσσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και στις ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβησαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top