ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερτουγρούλογλου: Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι εξοπλιστικές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς

Ερτουγρούλογλου: Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι εξοπλιστικές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς

Αν και πάντα προτιμούν τον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου, δεν θ’ αφήσουν αναπάντητες τις εξοπλιστικές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς που αυξάνουν την ένταση στο νησί και την περιοχή, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σχολιάζοντας την δήλωση του ΥΠΑΜ, Χαράλαμπου Πετρίδη πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 20 ετών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι έγινε γνωστό πως, από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΜ, 200 ​​εκ ευρώ θα διατεθούν μόνο για εξοπλισμούς. «Η απόφαση της ε/κ πλευράς να αγοράσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και επιθετικά ελικόπτερα, η άρση του 30ετούς εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά και η συμμετοχή της ε/κ πλευράς σε περισσότερες από 40 ασκήσεις δείχνουν ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος για τον τ/κ λαό», ανέφερε.

Αναφέρθηκε και πάλι στην συμμετοχή ιερέων σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς και μεταφορά βαριού οπλισμού κατά μήκος της γραμμής «συνόρων», όπως αποκαλεί την γραμμή αντιπαράταξης.

«Ο συνεχιζόμενος εξοπλισμός των Ε/κ και η απόφαση χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία να πουλήσουν φονικά όπλα στην ε/κ πλευρά προκαλούν κούρσα εξοπλισμών. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα μαζί με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, που είναι μια περιφερειακή δύναμη, ως απάντηση στον εξοπλισμό της ε/κ πλευράς, που απειλεί τον τ/κ λαό», πρόσθεσε.

Αυτή η εχθρική στάση της ε/κ πλευράς προς τον τ/κ λαό, όπως υποστήριξε, είναι επίσης ενδεικτική γιατί δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μια αποδεκτή συμφωνία, παρά τις καλές μας προθέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top