ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ με Steinmeier – «Ανάγκη η Τουρκία να απέχει από έκνομες ενέργειες»

Συνάντηση ΠτΔ με Steinmeier – «Ανάγκη η Τουρκία να απέχει από έκνομες ενέργειες»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier. στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Βερολίνο, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, που απαρτίζεται από τους Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο (Bellevue Palace) το πρωί, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρόεδρος Steinmeier.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Αμέσως μετά οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν στις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μεταφέρει την ετοιμότητα της πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από έκνομες ενέργειες.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το Μεταναστευτικό, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις που πηγάζουν και από το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτητών ασύλου στην Κύπρο ισοδυναμεί με το 6% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν ακόμη θέματα που άπτονται της Ενέργειας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τονίζει πως η Ανατολική Μεσόγειος, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top