ΔΙΕΘΝΗ

«Black Friday»: Έφτασε η μέρα καταναλωτικής φρενίτιδας - Πώς καθιερώθηκε η «Μαύρη Παρασκευή»

«Black Friday»: Έφτασε η μέρα καταναλωτικής φρενίτιδας - Πώς καθιερώθηκε η «Μαύρη Παρασκευή»

Δυναμικά αναμένεται ότι θα μπουν οι επιχειρήσεις στον θεσμό της Black Friday, όπου αρκετός κόσμος περιμένει πως και πως την ευκαιρία για να κάνει τα ψώνια του, σε δελεαστικότατες τιμές.

Η ημέρα των μεγάλων προσφορών φέτος έφτασε και φέτος, όπως και κάθε τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, όπου τα μαγαζιά σημάνουν ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με προσφορές.

Τα τελευταία χρόνια πολλά καταστήματα υιοθέτησαν το "έθιμο" και στην Κύπρο, ενώ να σημειωθεί πως τα προηγούμενα δυο χρόνια υπήρξαν και αρκετές δυσκολίες τις ημέρες του Black Friday λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν για την πανδημία του κορωνοϊού.

Τι είναι και πώς καθιερώθηκε η «Μαύρη Παρασκευή»

Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε το 1932 και γιορτάζεται κάθε χρόνο, την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την συγκεκριμένη ημέρα, τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ ανοίγουν από τα χαράματα, με τον κόσμο συχνά να διανυκτερεύει έξω από τις βιτρίνες τους, σε μια προσπάθεια να μπει νωρίτερα μέσα και να καταφέρει να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί, πριν το προλάβει κάποιος άλλος. Όμως τα τελευταία χρόνια η Black Friday έχει εξελιχθεί σε τριήμερο εκπτώσεων δεδομένου ότι η γιορτή αρχίζει την Παρασκευή, αλλά διαρκεί και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Η Black Friday ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όμως τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, τη Γαλλία, την Ινδία και εσχάτως και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο όρος «Black Friday» χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια οι οποίοι παραπονούνταν για την συμφόρηση των δρόμων τόσο από αυτοκινητιστές όσο κι από πεζούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top