Τον έπεισαν να επενδύσει 67.000 ευρώ με μηδενικό ρίσκο - Νέα υπόθεση απάτης στη Λευκωσία

Τον έπεισαν να επενδύσει 67.000 ευρώ με μηδενικό ρίσκο - Νέα υπόθεση απάτης στη Λευκωσία

Νέα καταγγελία για απάτη και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες, στο ΤΑΕ Λευκωσίας, από 73χρονο, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2022 εξαπατήθηκε μέσω διαδικτύου και του αποσπάστηκε χρηματικό ποσό, πέραν των €67,000.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, τον περασμένο Ιούνιο, επικοινώνησε μαζί του, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής επικοινωνίας, άγνωστο του πρόσωπο, το οποίο αφού του συστήθηκε ως υπάλληλος επενδυτικής εταιρείας, τον ενημέρωσε για διάφορα επενδυτικά σχέδια, με μηδενικό ρίσκο.

Αφού ο 73χρονος πείστηκε και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση, επικοινώνησε μαζί του δεύτερη φερόμενη υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας. Σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, η υπάλληλος τον καθοδήγησε ώστε να δημιουργήσει λογαριασμό σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να επενδύσει σε αυτή, χρηματικό ποσό ύψους €67,750, για αγορά κρυπτονομισμάτων.

‘Όταν ο παραπονούμενος ζήτησε από τα πιο πάνω πρόσωπα, να παραλάβει τα κέρδη, από την εν λόγω επένδυση, του ζητήθηκε να καταβάλει επιπλέον χρήματα, δήθεν για σκοπούς αποπληρωμής φόρων. Τότε ο 73χρονος υποψιάστηκε ότι πιθανό να επρόκειτο για απάτη και αφού ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει οποιοδήποτε περαιτέρω ποσό, ζήτησε όπως του επιστραφεί το αρχικό του κεφάλαιο. Ωστόσο, έκτοτε τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε, δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις του.

Το Κλιμάκιο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE