ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απαντά η Άννα Αριστοτέλους : «Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας είναι στοχοποιημένη εναντίον μας»

Απαντά η Άννα Αριστοτέλους : «Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας είναι στοχοποιημένη εναντίον μας»

«Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας είναι στοχοποιημένη εναντίον μας», απαντά η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους στο πόρισμα/ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για ανεπαρκή λήψη μέτρων , σχετικά με την χρήση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, αναλύοντας τα προβλήματα που εντοπίζονται στις Κεντρικές Φυλακές αλλά και τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων , αναφέροντας ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων από κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές « φαίνεται να επιτυγχάνεται με τη συνδρομή κάποιων μελών του προσωπικού των Φυλακών .... Αυτό από μόνο του εκθέτει το όλο οικοδόμημα του σωφρονιστικού συστήματος σε πολύ σοβαρούς κινδύνους που προκαλούν τριγμούς σε όλο το σύστημα της Ποινικής Δικαιοσύνης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται από τη Διεύθυνση των Φυλακών δεν είναι ούτε επαρκή ούτε αποτελεσματικά.  Αυτό μας οδηγεί σε μια ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση και δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή ανθρώπων εντός και εκτός Φυλακών με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια και τάξη».

Στην αντεπίθεση ωστόσο βρίσκεται η Άννα Αριστοτέλους, Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, η οποία άμεσα απάντησε στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας με δηλώσεις της στον "Πολίτη", τονίζοντας πως: «Είμαστε σε επαφή με τους δικηγόρους μας και Δευτέρα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας είναι στοχοποιημένη εναντίον μας όπως και όλα όσα ακολούθησαν απλά και μόνο επειδή καθηκόντως τολμήσαμε να καταγγείλουμε μια πράξη διαφθοράς η οποία υπέπεσε στην αντίληψη μας και η οποία αφορούσε ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας. Η προσπάθεια για το φάγωμα μας είναι εμφανής μηδενίζοντας και ισοπεδώνοντας όλο το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει στις φυλακές τα τελευταία 8 χρόνια και οι οποίες καθ’ομολογία συγκαταλέγονται και αναγνωρίζονται σαν οι καλύτερες φυλακές στην Ευρώπη».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top