ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει το γάντι ο Πρόεδρος - Καλεί τον Επ. Διαφάνειας σε αυτεπάγγελτη έρευνα για ισχυρισμούς Δρουσιώτη

Σηκώνει το γάντι ο Πρόεδρος - Καλεί τον Επ. Διαφάνειας σε αυτεπάγγελτη έρευνα για ισχυρισμούς Δρουσιώτη

Επιστολή προς τον Επίτροπο Διαφάνειας, επικεφαλής της Αρχής κατά της Διαφθοράς, κ. Χάρη Πογιατζή, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την οποία ζητεί από την Αρχή να διερευνήσει αυτεπάγγελτα και κατά προτεραιότητα τους ισχυρισμούς κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που περιλαμβάνονται στα βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη με τίτλο, «Η Συμμορία», «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά» και «Κράτος Μαφία».

Αμέσως μετά το πέρας των ερευνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί την Αρχή να δημοσιοποιήσει τα πορίσματα της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μετά από συνάντηση με την Αρχή κατά της Διαφθοράς, την περασμένη βδομάδα, προέβη σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία εξήγησε γιατί ζήτησε διερεύνηση των όσων γράφει ο δημοσιογράφος στο βιβλίο του «Κράτος – μάφια». Όπως είπε, εφόσον ο ίδιος ως υποψήφιος μιλά για την ανάγκη καταπολέμησης της διαπλοκής και της διαφθοράς, θα ήταν ανακόλουθος εάν δεν προέβαινε σε ανάλογη ενέργεια, εφόσον το περιεχόμενο του βιβλίου συζητείται σε τέτοιο βαθμό.

«Εξέφρασα την πεποίθηση μου ότι δεν είναι δυνατόν να εκδίδεται αυτό το βιβλίο και να υπάρχει σιγή ιχθύος. «Έπρεπε, εγώ που μιλώ κάθε μέρα για την ανάγκη πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς, δεν θα μπορούσα παρά να μεταφέρω στην Αρχή το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση. Εναπόκειται πλέον στην Αρχή, είπε, να προβεί στις δικές της ενέργειας, προσθέτοντας ότι αποτελείται από ικανότατους ανθρώπους. «Ευελπιστώ ότι θα προχωρήσουν», είπε.

Σε δηλώσεις του σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος της Αρχής και Επίτροπος Διαφάνειας, Χάρης Πογιατζής, είπε ότι ο ίδιος άρχισε ήδη να διαβάζει και να μελετά το βιβλίο, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα εξεταστεί, ωστόσο εξήγησε και στον κ. Μαυρογιάννη πως δεν δεσμεύεται χρονικά για το πότε θα το εξετάσει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ίδιος εξήγησε ότι όπως είναι σήμερα το νομικό πλαίσιο δεν μπορεί η Αρχή ν’ αρχίσει έρευνα για κανένα παράπονο, αφού απουσιάζουν οι κανονισμοί λειτουργίας της. Ο κ. Πογιατζής πρόσθεσε ότι πιθανότατα οι κανονισμοί να ψηφιστούν την Παρασκευή και στη συνέχεια θα πρέπει να υπογραφούν από τον Πρόεδρο και να δημοσιευτούν, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, ώστε με τον νέο χρόνο ν’ αρχίσει η εξέταση παραπόνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top