Νέα ενημέρωση από Ζελένσκι: Παραμένει «δύσκολη» η κατάσταση - Ο ρωσικός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του στο Ντονμπάς

Νέα ενημέρωση από Ζελένσκι: Παραμένει «δύσκολη» η κατάσταση - Ο ρωσικός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του στο Ντονμπάς

«Δύσκολη» παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανέφερε απόψε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους για την κατάληψη εδαφών.

«Παρά τις πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί, οι κατακτητές συνεχίζουν την προσπάθειά τους για κατάληψη εδαφών στην περιφέρεια Ντονέτσκ και εδραίωση των θέσεών τους στην περιφέρεια Λουχάνσκ, καθώς προχωρούν στην περιφέρεια του Χαρκόβου και σχεδιάζουν κάτι στον νότο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι περιφέρειες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ - που απαρτίζουν τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς - αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων τους τελευταίους μήνες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE