Νίκος Χριστοδουλίδης: Εξήρε τη συμβολή ιδιωτικού τομέα για οικονομία, έρευνα και τεχνολογία

Νίκος Χριστοδουλίδης: Εξήρε τη συμβολή ιδιωτικού τομέα για οικονομία, έρευνα και τεχνολογία

Τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία θέσεων εργασίας για Κύπριους επιστήμονες αλλά και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, εξήρε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, «ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της SignalGeneriX, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες για τον σχεδιασμό και συμπαραγωγή εξειδικευμένων ηλεκτρονικών για τα νέας γενιάς Ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα».

Ο κ.Χριστοδουλίδης, προστίθεται, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την επιστημονική ομάδα της εταιρείας και να ξεναγηθεί στους χώρους, όπου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται καινοτόμες και προηγμένες τεχνολογίες με προορισμό το εξωτερικό.  

Συνεχάρη, επίσης, τους επιστήμονες και τη διοίκηση της εταιρείας για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, προσθέτοντας πως μέσα στις προγραμματικές του θέσεις ενθαρρύνονται και αξιοποιούνται ουσιαστικά οι κυπριακές βιομηχανίες οι οποίες εξειδικεύονται σε τέτοιες τεχνολογίες ώστε να εργαστούν σε νέα συστήματα άμυνας.

Εξήρε δε «τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία θέσεων εργασίας για Κύπριους επιστήμονες αλλά και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, σε μια εποχή που η Κύπρος και η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της SignalGeneriX Δρ Τάσος Κουνούδης, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Χριστοδουλίδη για την εξέλιξη της Κυπριακής βιομηχανίας στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα κυρίως της Άμυνας και της Ασφάλειας και τις σημαντικές συνέργειες τις οποίες έχει πετύχει η εταιρεία στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μέσα από συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 Προτάσσει τα ΜΟΕ η Αθήνα για την επανέναρξη των συνομιλιών - Είδε Γεραπετρίτη η Ολγκίν

Προτάσσει τα ΜΟΕ η Αθήνα για την επανέναρξη των συνομιλιών - Είδε Γεραπετρίτη η Ολγκίν

Συνεχίζει το σαφάρι επαφών στις εγγυήτριες χώρες η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ενόψει της επόμενης πενταμερούς διάσκεψης, στη Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η κα. Ολγκίν, είχε την Πέμπτη συνάντηση στην Αθήνα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Κατά τη συνάντηση, η Αθήνα, έστειλε το μήνυμα πως η οικοδόμηση εμπιστοσύνης συνιστά απαραίτητη συνθήκη για την επανεκκίνηση των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE