ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ολομέλεια απέρριψε την αναπομπή του ΠτΔ για αναστολή των εκποιήσεων - Οι 2 επιλογές του Προέδρου

Η Ολομέλεια απέρριψε την αναπομπή του ΠτΔ για αναστολή των εκποιήσεων - Οι 2 επιλογές του Προέδρου

Μετά από σύντομη και χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις, σε αντίθεση με το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, η Ολομέλεια της Βουλής, απέρριψε σήμερα (2/12) την αναπομπή του Νόμου που προέβλεπε την αναστολή εκποιήσεων μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2023 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δύο επιλογές: είτε να υπογράψει τον Νόμο και να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, είτε να προσφύγει στο Ανώτατο με αναφορά του Νόμου.

Σημειώνεται πως, υπέρ της αποδοχής της αναπομπής τάχθηκαν 15 βουλευτές, ενώ 37 την απέρριψαν.

Υπενθυμίζεται πως, η αναστολή, η οποία είχε ψηφιστεί στις 10 Νοεμβρίου, αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφάλιση κύριας κατοικίας αξίας μέχρι €350.000, επαγγελματική στέγη του χρεώστη για επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €750.000 και αγροτεμάχια στα οποίο ασκείται γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα, η εκτιμώμενη αξία του οποίου δεν υπερβαίνει τις €100.000.

Με την απόρριψη της αναπομπής, η Ολομέλεια απέρριψε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η ρύθμιση, όπως ψηφίστηκε, αποτελεί ουσιαστικά, καθολική αναστολή των εκποιήσεων, χωρίς στόχευση εφόσον, αναστέλλονται οι εκποιήσεις, που αφορούν επαγγελματική στέγη, ανεξαρτήτως αξίας και ύψους δανείου, όπως αναφέρεται στο κείμενο της αναπομπής. Πλέον, το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο ή όχι.

Στη συζήτηση, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δανειοληπτών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω απαιτήσεων από διαχειριστές δανείων και διερωτήθηκε αν αυτοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης είπε από την πλευρά πως το κόμμα είχε προτείνει λύσεις, αλλά δυστυχώς αυτές δεν έγιναν εφικτές, όπως την υιοθέτηση της μεσολαβητικής πρότασης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου για στόχευση της αναστολής των εκποιήσεων.

«Όμως αυτή δεν είναι λύση, συνεχώς να κάνουμε αναστολές και δεν πάμε ουσιαστικά να δούμε πού είναι το πρόβλημα. Είναι η τελευταία φορά και έχουμε ευθύνη μετά τις προεδρικές να κάνουμε αυτή την προστασία γιατί δεν θέλουμε να ξαναέλθουμε σε αυτό το σημείο», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top