ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2023 – «Ανάγκη για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό»

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2023 – «Ανάγκη για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό»

Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μακρά συζήτηση ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2023. Συγκεκριμένα εκ των 38 παρόντων Βουλευτών 35 ψήφισαν υπέρ, 1 εναντίον και 3 τήρησαν αποχή.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ασκήθηκε κριτική αναφορικά με την προβολή κομμάτων και Βουλευτών και την ιεράρχηση ειδήσεων και θεμάτων που συζητούνται. Ταυτόχρονα τονίσθηκε η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας του ΡΙΚ. Αναφορά έγινε από αρκετούς ομιλητές στην ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του ΡΙΚ και τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων.

Με βάση την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών προς την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το έτος 2023 είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους €37.826.363 και έσοδα του ίδιου ύψους, τα οποία θα προέλθουν κυρίως από κρατική χορηγία (€36.826.363) και από άλλες δραστηριότητες (€1.000.000).

Οι δαπάνες του ΡΙΚ για το έτος 2023 αφορούν δαπάνες για αποδοχές προσωπικού (€24.622.363), γενικά έξοδα και υπηρεσίες (€1.946.500), έξοδα προγραμμάτων (€7.378.000), συντήρηση και λειτουργία μηχανημάτων και άλλων εγκαταστάσεων (€2.379.500), κεφαλαιουχικές δαπάνες (€1.200.000), καθώς και μη προβλεπόμενες δαπάνες και αποθεματικό (€300.000).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το έτος 2023 είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο χρόνο και έχει καταρτιστεί με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές και εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών.  Περαιτέρω, όπως επισημαίνεται στα εν λόγω στοιχεία, η κρατική χορηγία που προβλέπεται στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό υπερβαίνει κατά €253.247 την ανώτατη οροφή που καθορίστηκε στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για τον σκοπό αυτό αναφορικά με το έτος 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top