ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ως πότε θα αποφασίζουν για το σεξ αυτοί που είναι ολοφάνερο πως δεν το κάνουν;

Ως πότε θα αποφασίζουν για το σεξ αυτοί που είναι ολοφάνερο πως δεν το κάνουν;

Καμιά φορά είμαστε και τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Για παράδειγμα έχουμε αυτή τη Βουλή με το γνωστό επίπεδο που από δάπεδο έγινε οκταώροφο υπόγειο-πυρηνικό καταφύγιο με τον διπλασιασμό των ΕΛΑΜιτών και την επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Φανταστείτε όμως από την άλλη να μην είχαμε σ’ αυτή τη χοάνη των παθογενειών της χώρας ανθρώπους σαν τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου ή τους Χαραλαμπίδου, Κουκουμά, Δαμιανού, Ατταλίδου, Τσιρίδου, Σούπερμαν κι Ερωτοκρίτου στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ή άλλη/ο από την Αννίτα Δημητρίου για πρόεδρο του Σώματος (είδαμε άλλωστε τα χαΐρια του πρώην). Δεν τολμώ καν να σκεφτώ σε ποιον αιώνα θα γυρίζαμε χωρίς καν να μετακινηθεί το ημερολόγιο.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων κατέθεσε μια γενναία πρόταση νόμου για τη θεσμοθέτηση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η οποία πέρασε σήμερα, σε μια άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση, με 39 ψήφους υπέρ, 4 (σ)κατά από ΕΛΑΜ και Θεμιστοκλέους (καμία έκπληξη εδώ) και 8 αποχές από τους βουλευτές του ΔΗΚΟ που είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να τορπιλίσουν την πρόταση με πρόσχημα την αντισυνταγματικότητα ώστε να αναβληθεί και πάλι επ’ αορίστω. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου επικαλούμενος γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας που μιλάει για αντισυνταγματικότητα και ασυμβατότητα της εν λόγω πρότασης με την Αρχή της διάκρισης των εξουσιών και σημειώνοντας ότι χρειάζεται προετοιμασία και μελέτη για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολικό πρόγραμμα (λες και δεν είχε ξέρω γω... μια δεκαετία αυτή κυβέρνηση και τρία ο ίδιος στο Υπουργείο για να προετοιμαστούν) και εισηγήθηκε να συνεχιστεί ο σχεδιασμός που εφαρμόζεται σήμερα, δηλαδή προαιρετικά και όποιος γουστάρει θα διδάσκει και θα διδάσκεται. Αυτόν ευτυχώς τον έβαλε στη θέση του η Πρόεδρος της Βουλής με ένα μεγαλοπρεπέστατο fuck off (για να μην είμαστε και εκτός θέματος) τύπου άσε το Νομοθετικό Σώμα να κάνει τη δουλειά του κι εσύ να κοιτάς τη δική σου που δεν την κάνεις καν σωστά (η “δέσμευση” του ΥΠΑΝ για την προώθηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έχει το ίδιο ακριβώς αντίκρυσμα με τις αντίστοιχες του Αναστασιάδη).

Τα τελευταία δέκα χρόνια η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει ενταχθεί εκτός από τη Βιολογία, στο αναλυτικό πρόγραμμα της Οικιακής Οικονομίας στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο διδάσκεται στους μαθητές/τριες που επιλέγουν την Οικιακή Οικονομία και τη Βιολογία. Από την άλλη τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η “Φωνή” είναι αποκαρδιωτικά. Μέχρι στιγμής, το Σπίτι του Παιδιού έχει διαχειριστεί 330 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών για το 2022 ενώ πέρυσι οι αντίστοιχες υποθέσεις ήταν 481. “Είναι εμφανές ότι τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, έως ότου τα ίδια τα παιδιά ενδυναμωθούν και αποκτήσουν δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από την εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης άμεσα και με τρόπο ο οποίος να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους αυξημένους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά μας” τονίζεται στην ανακοίνωση της “Φωνής”.

Αλλά ποιος ακούει. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έπρεπε να είναι υποχρεωτική από τη δημοτική εκπαίδευση ακόμα εδώ και δεκαετίες αλλά ας όψονται οι ανέραστοι παπάδες, οι ανίκανοι Υπουργοί Παιδείας, οι οπορτουνιστές βουλευτές και ο ακραίος θρησκόληπτος συντηρητισμός μιας κοινωνίας που δεν μπορεί καν να ψελλίσει δημόσια τη λέξη σεξ ενώ παρτουζώνεται όταν δεν βλέπει κανείς. Μιας ηλίθιας και απαρχαιωμένης αντίληψης περί ανατροφής και διαπαιδαγώγησης που πιστεύει ακόμα ότι αν δεν μιλήσεις στο παιδί σου για σεξ το τελευταίο εξαφανίζεται ωσάν το Pornhub να μην υπήρξε ποτέ. Και μετά πέφτει από τα σύννεφα με κάθε νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα (ή και θύτες) παιδιά. Κανείς δεν λέει ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία θα λύσει το πρόβλημα, δεν θα εξαφανιστούν οι παιδοβιαστές, ούτε τα παιδιά θα σταματήσουν να βλέπουν βίαιο πορνό από τη στιγμή που είναι διαθέσιμο ελεύθερα, όμως τουλάχιστον θα αναπτύξουν με τα χρόνια μια αίσθηση του σωστού και του λάθους, της συναίνεσης και του εξαναγκασμού, να αναγνωρίζουν το grooming, να εντοπίζουν πιθανούς παιδοβιαστές.

Και στην τελική, ως πότε θα ανέχεστε να αποφασίζουν για το σεξ αυτοί που είναι ολοφάνερο πως το μισούν ή απλά δεν το κατέχουν;

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top