ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα – Ποια κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας -  Έρχεται το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα – Ποια κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας -  Έρχεται το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Για τα προϊόντα που κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας αλλά και για το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

«Η ζάχαρη και οι πατάτες κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας για φέτος, υπάρχουν όμως και ένα σωρό άλλα προϊόντα τα οποία έχουν αυξηθεί», είπε συγκεκριμένα.

«Είναι σχεδόν η ολότητα των προϊόντων που βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα σήμερα. Κάποια προϊόντα βρίσκονται όμως ψηλότερα, όπως οι πατάτες στο 53%, το κάρβουνο 53%, τα λαχανικά 25%, τα κρέατα, το βοδινό και το μοσχάρι 24%, τα πουλερικά 19%, το τυρί και τα αυγά 17%, το χοιρινό 19% και το φρέσκο γάλα 18%», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον τιμάριθμο τονίζοντας πως «είναι ευχάριστο το ότι έχει σταματήσει ο τιμάριθμος, δηλαδή το γενικό επίπεδο των τιμών έχει σταματήσει να αυξάνεται. Φτάσαμε στην κορύφωση του πληθωρισμού τουλάχιστον τους επόμενους λίγους μήνες και ο καταναλωτής δεν θα επωμισθεί επιπρόσθετα έξοδα από αυτά που ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να αντέξει»

«Πρέπει να ψωνίζουμε με λίστα στην αγορά, για να μην παίρνουμε τίποτα περισσότερο. Βλέπουμε ολοένα και περισσότερο κόσμος να κρατά λίστα αλλά είναι πάλι πολύ λίγοι. Η λίστα μας κάνει να αποφεύγουμε να ψωνίζουμε πράγματα αχρείαστα», σημείωσε.

Κόστος για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

«Προετοιμαζόμαστε για να υπολογίσουμε το κόστος για τα προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι», είπε ο κύριος Δρουσιώτης.

«Αρχίζουμε 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα τη πρώτη λήψη τιμών και έχει και 2η και 3η λήψη μέχρι τα Χριστούγεννα για να διαπιστώσουμε αν ενώ πλησιάζει η μέρα των Χριστουγέννων οι τιμές διαφοροποιούνται», εξήγησε.

«Θέλουμε να δούμε τις τιμές και το κόστος του τραπεζιού και θα κάνουμε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», εξήγησε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top