ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένταση μεταναστών στη Λάρνακα - Άρχισαν να διαπληκτίζονται και παρενέβη η Αστυνομία

Ένταση μεταναστών στη Λάρνακα - Άρχισαν να διαπληκτίζονται και παρενέβη η Αστυνομία

Νέα ένταση προκλήθηκε στο επαρχιακό γραφείο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, όταν ομάδες μεταναστών από αφρικανικές χώρες άρχισαν να διαπληκτίζονται, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη.

Το νέο επεισόδιο, που ήρθε να προστεθεί σε σειρά άλλων το τελευταίο διάστημα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι την Τρίτη το πρωί κατήλθαν σε μισάωρη στάση εργασίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων, αφού τίθενται θέματα ασφάλειάς τους.

Το επεισόδιο μεταξύ των αλλοδαπών, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το επαρχιακό γραφείο των ΥΚΕ, όταν ομάδες μεταναστών άρχισαν να λογομαχούν για το ποιος έχει προτεραιότητα. Στο χώρο δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία του το γραφείο και να κληθεί η Αστυνομία, μέλη της οποίας, επέβαλαν τελικά την τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΥΚΕ, προκειμένου να αποφεύγονται αντίστοιχα περιστατικά βίας και συνωστισμός, το τελευταίο διάστημα άρχισε να υιοθετείται σε όλες τις επαρχίες το μοντέλο του γραφείου της Λακατάμιας, το οποίο είναι πιο λειτουργικό. Πλέον όσοι προσέρχονται στις ΥΚΕ πρέπει να έχουν ραντεβού, έχει αλλάξει ο τρόπος παραλαβής αιτήσεων, ενώ γίνονται επισκέψεις και σε σπίτια.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν σπεύσουν στο χώρο άτομα χωρίς ραντεβού και επιμένουν να εξυπηρετηθούν, σύμφωνα με τις ΥΚΕ.

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο των Αγίων Αναργύρων πάντως, διαμηνύουν πως εάν συνεχίζουν τα επεισόδια και η ένταση στο χώρο, θα κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασής τους.

 *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top