ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μια «Ζεστή Αγκαλιά» από την ΕΚΟ Κύπρου!

Μια «Ζεστή Αγκαλιά» από την ΕΚΟ Κύπρου!

Η ΕΚΟ Κύπρου προσφέρει μία «Ζεστή Αγκαλιά», διαθέτοντας δωρεάν περισσότερα από 300,000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε δεκαπέντε Κοινωφελή Ιδρύματα, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και όλους τους μήνες του χειμώνα, η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία.


Σε συνεργασία με τους όλους τους εμπλεκομένους φορείς, η ΕΚΟ Κύπρου ξεκίνησε ήδη να παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων, κέντρα κοινωνικής φροντίδας, βρεφοκομικούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα απασχόλησης παιδιών που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της Κύπρου. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χειμερινής περιόδου, που ξεπερνούν τα 300,000 λίτρα, και συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ), καθώς και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και λειτουργούν Κοινωφελή Ιδρύματα. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στα χωριά Αγρός, Ευρύχου, Καλοπαναγιώτης, Καπέδες, Κυπερούντα, Παλαιχώρι, Πάνω Κυβίδες, Πάνω Λεύκαρα, Πελένδρι, Σαλαμιού, Τεμπριά και Φοινί, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, καθότι είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί.


Τη νέα σημαντική ενέργεια προσφοράς που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία. Εκτός από τα στελέχη της ΕΚΟ Κύπρου, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Υγείας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, κοινοτάρχες και πρόεδροι Κοινωφελών Ιδρυμάτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της ενέργειας και στο τέλος παρέλαβαν -ως δώρο- αυθεντικά κυπριακά εδέσματα από διάφορες ορεινές περιοχές.


Αφού ευχαρίστησε τον τέως Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ. Κώστα Χαμπιαούρη, για τη σημαντική συμβολή του, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ενέργειας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η αγάπη και η προσφορά απέναντι στον συνάνθρωπο αποτελούν μέρος των διαχρονικών αξιών της ΕΚΟ Κύπρου. Έτσι, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουμε Κοινωφελή Ιδρύματα ορεινών περιοχών της Κύπρου, καθώς και το Μακάρειο Νοσοκομείο, κάνοντας έτσι τη διαμονή των συνανθρώπων μας… όσο πιο ζεστή γίνεται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top