ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σωτήρης Ιωάννου: «Πρώτα η Κύπρος και ο κόσμος της»

Σωτήρης Ιωάννου: «Πρώτα η Κύπρος και ο κόσμος της»

Πρώτα η Κύπρος για εμάς και πάνω από όλα ο κόσμος της και ένα ισχυρό ΕΛΑΜ στις εκλογές είναι το καλύτερο μήνυμα στους κυβερνώντες να εφαρμόσουν πολιτικές με επίκεντρο τον συμπολίτη μας, δήλωσε ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στην συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2023.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ως ΕΛΑΜ έχουν καταθέσει αρκετές προτάσεις και συζήτησαν πολλές άλλες βουλευτών. Διερωτήθηκε εάν είναι υπερβολή ότι χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, σημειώνοντας ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Ιούνιο του 2022 η ΑΗΚ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 5200 οικίες, μεταξύ τους και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο κατώτατος μισθός δεν φτάνει ούτε για το ρεύμα, ούτε για το ενοίκιο. «Είναι υπερβολή μήπως ότι οι εταιρείες διαχείρισης δανείων λειτουργούν ως κράτος εν κράτει μέσα στην κοινωνία μας; Απειλούν τους δανειολήπτες με απαράδεκτους όρους και αρνούνται να συζητήσουν, καταχρώνται της εξουσίας που τους έδωσε ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ μέσα στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Ιωάννου.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ μίλησε για το μεταναστευτικό ζήτημα και δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος ρατσισμός που υπάρχει είναι εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε καταντήσει πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας». Πρόσθεσε ότι εάν μιλάς σήμερα για απελευθέρωση της Κύπρου, είσαι φασίστας, εάν μιλάς βέβαια για την Παλαιστίνη είσαι προοδευτικός. Πρόσθεσε ότι, «εάν δεν δέχεσαι την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα, είσαι ξενοφοβικός, εάν δεν δέχεσαι κουβαλητή της Άγκυρας να έχουν προτεραιότητα, είσαι ρατσιστής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top