ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλεντίνος Φακοντής: «Το ΑΚΕΛ υπέρ μιας κοινωνικά προσανατολισμένης στεγαστικής πολιτικής»

Βαλεντίνος Φακοντής: «Το ΑΚΕΛ υπέρ μιας κοινωνικά προσανατολισμένης στεγαστικής πολιτικής»

Το ΑΚΕΛ είναι υπέρ μιας κοινωνικά προσανατολισμένης στεγαστικής πολιτικής, δήλωσε ο Βαλεντίνος Φακοντής, Βουλευτής ΑΚΕΛ, μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2023. Έκανε αναφορά σε έναν προϋπολογισμό «διαχειριστικό», που δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες του λαού και την ενεργειακή κρίση, προσθέτοντας ότι υπάρχει αύξηση στις δαπάνες και τα δημόσια πλεονάσματα, ενώ δεν υλοποιούνται οι αναπτυξιακές δαπάνες, διερωτώμενος, "γιατί δεν επιστρέφουν μέρος των πλεονασμάτων στην πραγματική οικονομία;».

«Επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, καταγράφονται ιστορικά τα πιο χαμηλά ποσοστά υλοποίησης των αναπτυξιακών προϋπολογισμών του κράτους», είπε ο κ. Φακοντής. «Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ένα στα τρία έργα που περιλαμβάνονται σε κάθε προϋπολογισμό από αυτή την κυβέρνηση δεν υλοποιείται ποτέ», πρόσθεσε. «Η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ μείωσε τις δημόσιες επενδύσεις και ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο», είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού.

Αναφερόμενος στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Φακοντής είπε ότι οι εξαγγελίες για προσιτή στέγη έμειναν στα χαρτιά και η εξασφάλιση στέγης πάει να γίνει άπιαστο όνειρο, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ μιας κοινωνικά προσανατολισμένης στεγαστικής πολιτικής, εισηγούμενο μεταξύ άλλων να δοθεί έμφαση σε προγράμματα ανέγερσης κατοικιών από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, να παραχωρηθούν κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο ή ενοικιαγορά βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, καθώς και να βελτιωθούν τα σχέδια και τα κίνητρα για μόνιμη εγκατάσταση στην ύπαιθρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top