ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Κουκουμάς: «Ομοφοβία είναι και η δομική άρνηση του κράτους να εφαρμόζει τους νόμους για τη ρητορική μίσους»

Γιώργος Κουκουμάς: «Ομοφοβία είναι και η δομική άρνηση του κράτους να εφαρμόζει τους νόμους για τη ρητορική μίσους»

"Ομοφοβία δεν είναι μόνο ο ρατσιστικός τοξικός λόγος των σεσημασμένων νεάντερνταλ", είναι και η δομική άρνηση του κράτους και της κυβέρνησης να εφαρμόζουν τους νόμους για τη ρητορική μίσους και να διορθώσουν τους νόμους, που συντηρούν διακρίσεις, είπε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη 2η μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο Γιώργος Κουκουμάς, Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κουκουμάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της χώρας υποχώρησαν κατά 5%, ενώ τα επιχειρηματικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7%, αναφέροντας ότι τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε δισεκατομμύρια ευρώ και φανερώνουν μια τεκτονική μετατόπιση πλούτου που συντελέστηκε στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία από τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας προς τα ανώτερα. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα σε αυτούς τους αριθμούς περικλείεται η πραγματικότητα που ζει η πλειοψηφία της κοινωνίας, η ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που αναγκάζονται πλέον να κόβουν έξοδα από παντού για να βγει ο μήνας, που φοβούνται κυριολεκτικά να ανοίξουν το λογαριασμό του ρεύματος, που δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν τις δόσεις στην τράπεζα.

Ο κ. Κουκουμάς ανέφερε ότι απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ υπάρχει ένας άλλος δρόμος, που συναντάται με τα αιτήματα και τις ανάγκες του λαού, της κοινωνίας, αιτήματα που η Αριστερά προτάσσει μέσα κι έξω από τη Βουλή και που βρίσκονται μόνο στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Αναφέρθηκε σε αιτήματα, όπως η πλήρης αποκατάσταση της ΑΤΑ, να αλλάξει ο κατώτατος μισθός που αποφάσισε η κυβέρνηση και να ρυθμιστεί η τηλεργασία κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top