ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από τη Βουλή εκατοντάδες πολίτες λόγω ψηφίσματος για τον Γρίβα - Δείτε βίντεο από το σημείο

Έξω από τη Βουλή εκατοντάδες πολίτες λόγω ψηφίσματος για τον Γρίβα - Δείτε βίντεο από το σημείο

Με υβριστικά συνθήματα κατά Βουλευτών και άλλα συνθήματα όπως «Δόξα και τιμή στον Γρίβα Διγενή», «ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά», «Αλήτες προδότες πολιτικοί, η Κύπρος είναι Ελληνική»,  «Ζει, ζει και μας καθοδηγεί Γεώργιος Γρίβας Διγενής», «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει», «στα τούρκικα σκυλιά, τσεκούρι και φωτιά», ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, εντός του Κοινοβουλίου διεξαγόταν η συζήτηση και ψήφιση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιδρούσαν για το ψήφισμα της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, χαρακτηρίζεται «ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα». Σημειώνεται ότι προηγήθηκε ανακοίνωση του ιδρύματος Γεωργίου Γρίβα Διγενή, που κάλεσε σε «συλλαλητήριο τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Κύπρου» και ανέφερε «σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας ενάντια στις προθέσεις των κομμάτων της Διχόνοιας «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ». 

Η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα για αποφυγή επεισοδίων με ισχυρές δυνάμεις, ενώ ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή έκλεισε στις 17:00. Σε επιστράτευση τέθηκαν μέλη από τις αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας, ενώ τοποθετήθηκαν και κιγκλιδώματα.

Με τους διαμαρτυρομένους μίλησαν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, άτομα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, στελέχη του ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μίλησε στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, Ανδρέας Κανίκλης. Ο κ. Κανίκλης ευχαρίστησε τους διαδηλωτές για την παρουσία τους και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι σήμερα δίνουμε όρκο ιερό και από τα βάθη της ψυχής μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου (του Γρίβα Διγενή), εις πείσμα των αντιδραστικών ανθελλήνων, δεξιών και αριστερών… ο Διγενής δεν απέθανε, ο Διγενής θα ζει στις ψυχές μας». Απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις εθνικές οργανώσεις, τα εθνικόφρονα σωματεία, τους διάφορους οργανωτές εθνικών εκδηλώσεων, εορτασμών και μνημόσυνων «να αποκλείσουν από κάθε συμμετοχή και παρουσία, τους υβριστές του αθάνατου αρχηγού μας Διγενή».  

Οι διαμαρτυρόμενοι προς το τέλος της εκδήλωσης άναψαν φωτοβολίδες και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 με σημερινή τους ανακοίνωση ανέφεραν ότι δεν συμμετείχαν σε προετοιμασίες διαμαρτυριών έξω από τη Βουλή, σχετικά με τους προϋπολογισμούς και ότι «οι σχετικές εξαγγελίες έγιναν χωρίς να είναι ενημερωμένοι οι Σύνδεσμοι και οφείλονται σε άτομα που αποφάσισαν να εκδηλώσουν προσωπικές απόψεις».

Δείτε βίντεο από το σημείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top