ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχουν να προλάβουν τις εκλογές με προσλήψεις «εξπρές» - Αντιδράσεις από υπαλλήλους ΤΑΠΜ

Τρέχουν να προλάβουν τις εκλογές με προσλήψεις «εξπρές» - Αντιδράσεις από υπαλλήλους ΤΑΠΜ

Υποψία βολέματος, εκφράζει η εφημερίδα «Πολίτης» και συγκεκριμένα προεκλογικού βολέματος, όσο αφορά τους χειρισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τη στελέχωση των οδοφραγμάτων από προσωπικό του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η παρούσα κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να ενισχύσει τα οδοφράγματα με ωρομίσθιους υπαλλήλους, την πρόσληψη των οποίων αποφάσισε μετά από πρόταση του Νίκου Νουρή το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, πηγές της εφημερίδας στο Υπουργείο Εσωτερικών, αφήνουν αιχμές για εμπλοκή της κυρίας Μαρίας Αδαμίδου, η οποία είναι αδελφότεκνη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει αναλάβει προσφάτως καθήκοντα διευθύντριας του ΤΑΠΜ.

«Ο «Πολίτης» επιχείρησε να επικοινωνήσει  με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, για να διατυπώσει τις θέσεις του, χωρίς όμως αυτό να καταστεί εφικτό», αναφέρει.

Με γρήγορες διαδικασίες θέλουν να τοποθετήσουν στα οδοφράγματα ωρομίσθιους, ο ΥΠΕΣ και η διευθύντρια του ΤΑΠΜ, ώστε να αντικαταστήσουν τους λειτουργούς αορίστου χρόνου, που στελεχώνουν σήμερα τα σημεία εισόδου και εξόδου με τα κατεχόμενα.

Οι συνεντεύξεις για τις προσλήψεις αναμένεται να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο και οι προσλήψεις οπωσδήποτε πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάλληλοι του Υπ. Εσωτερικών επικοινώνησαν με τον «Πολίτη» και ισχυρίζονται πως έχουν ήδη δοθεί διαβεβαιώσεις σε κάποιους ότι θα προσληφθούν.

«Οι λειτουργοί αορίστου χρόνου, που στελεχώνουν τα οδοφράγματα από το 2003, θα επανέλθουν στα γραφεία του ΤΑΠΜ», σημειώνει η εφημερίδα.

Τα οδοφράγματα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και σημειώνεται ότι εδώ και χρόνια στα οδοφράγματα της Λευκωσίας απασχολούνται 27 λειτουργοί αορίστου χρόνου και υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης τους.

Το τμήμα διοίκησης και προσωπικού του Υπ. Οικονομικών δεν είχε διαθέσιμους υπαλλήλους αορίστου χρόνου για να διαθέσει ώστε να καλύψει τα κενά γι’ αυτό και γίνονταν υπερωρίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λειτουργοί αορίστου χρόνου που βρίσκονται στα οδοφράγματα από το 2003, εργάζονται από τις 6:00 έως τις 7:30 και στη συνέχεια πάνε στα γραφεία τους στο ΤΑΠΜ. Όμως λόγω της κίνησης στο δρόμο επειδή χρειάζονται περίπου 40 λεπτά να μεταβούν στα γραφεία, αργούσαν 10 λεπτά να χτυπήσουν κάρτα. Το ίδιο και το μεσημέρι.

«Αυτά τα 10 λεπτά χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για να τερματιστεί η εργασία τους στα οδοφράγματα», αναφέρει ο «Πολίτης».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «επειδή οι νέοι ωρομίσθιοι δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες, ζητήθηκε από τους παλιούς λειτουργούς αορίστου χρόνου να εργάζονται υπερωριακά για 2 ώρες και 48 λεπτά από τις 21:12 μέχρι τις 24:00»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top