ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Στηρίζει την είσοδο της Αφρικανικής Ένωσης στους G20

Μπάιντεν: Στηρίζει την είσοδο της Αφρικανικής Ένωσης στους G20

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα ανακοινώσει την επόμενη βδομάδα τη στήριξη των ΗΠΑ για την αίτηση της Αφρικανικής Ένωσης να ενταχθεί στην ομάδα G20, των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ως μόνιμο μέλος, είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν θα κάνει τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια Συνόδου των ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης με τις ΗΠΑ, είπε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντέβερμοντ.

"Χρειαζόμαστε περισσότερες αφρικανικές φωνές στις διεθνείς συζητήσεις σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, τη δημοκρατία και τη διακυβέρνηση, την κλιματική αλλαγή, την υγεία και την ασφάλεια", είπε ο Ντέβερμοντ.

Ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης και Πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ και ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Κύριλ Ραμαφόσα είχαν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αυξήσει την αντιπροσώπευσή τους στην G20, είπε στην Ουάσιγκτον Ποστ ο Ντέβερμοντ. Η Νότια Αφρική είναι το μόνο μέλος της G20 από την Αφρική.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top