ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΣΟΑ: Καταγγέλλει αδιαφορία Αρμοδίων για γυναίκα με αναπηρία – Καλείται να φύγει από το Μέλαθρο Αγωνιστών

ΚΥΣΟΑ: Καταγγέλλει αδιαφορία Αρμοδίων για γυναίκα με αναπηρία – Καλείται να φύγει από το Μέλαθρο Αγωνιστών

Για αδιαφορία Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και Δήμου Λεμεσού για γυναίκα με αναπηρία, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ).

Συγκεκριμένα, η ΚΥΣΟΑ αναφέρει ότι η γυναίκα μετά από μια οκτάμηνη περίοδο θεραπείας και αποκατάστασης στο Μέλαθρο Αγωνιστών στη Λεμεσό, καλείται να φύγει από το Μέλαθρο χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αποκατάστασής της και χωρίς να είναι εφικτό να επιστρέψει στην ίδια της την κατοικία.

Προσθέτει ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε η ίδια, η οικογένεια της και η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, μεταφέρεται αύριο εκτός του ιδρύματος, ενώ οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην είσοδο του ημιυπόγειου διαμερίσματος όπου αυτή διέμενε πριν, υπάρχουν σκαλιά, ενώ στη μοναδική, εναλλακτική πόρτα από την οποία θα μπορούσε να εισέλθει σε αυτή δια μέσου της κουζίνας, τοποθετήθηκε από τρίτους υποστατικό (γκαράζ) φράζοντας της τον δρόμο και στερώντας το δικαίωμα διαμονής της στην ίδια της την κατοικία.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αρνούνται να μεριμνήσουν για τη μεταφορά της γυναίκας σε άλλο κέντρο αποκατάστασης για να ολοκληρώσει τη θεραπεία ή να εξεύρουν κατάλληλο χώρο διαμονής της, καθώς και να προχωρήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε η γυναίκα αυτή να συνεχίσει μια ποιοτική διαβίωση, με σεβασμό της ανθρώπινης της αξιοπρέπειας.

Τέλος, η ΚΥΣΟΑ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων του Δήμου Λεμεσού «για άρση της παρανομίας και εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας για κατεδάφιση και παραμερισμό των υφιστάμενων, παράνομα τοποθετημένων εμποδίων, ώστε να επιτραπεί στη δημότη τους να έχει ανεμπόδιστη, απρόσκοπτη πρόσβαση στην ίδια την κατοικία της με ασφάλεια και χωρίς οποιαδήποτε δυσκολία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top