Αποκάλυψη που θα συζητηθεί: Ο Σόιμπλε έδινε 50 δισεκατομμύρια σε Βαρουφάκη και ΣΥΡΙΖΑ για ένα Grexit!

Αποκάλυψη που θα συζητηθεί: Ο Σόιμπλε έδινε 50 δισεκατομμύρια σε Βαρουφάκη και ΣΥΡΙΖΑ για ένα Grexit!

Οι αποκαλύψεις γύρω από το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πόθο του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχουν σταματημό.

Μετά την ιδέα για προσωρινό Grexit, δημοσίευμα του Euractiv και του Heard in Europe, που επικαλούνται υψηλόβαθμη πηγή που συνομίλησε μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αναφέρει πως ήταν διατεθειμένος να δώσει 50 δισ. ευρώ στον Γιάνη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα θέλει τον κ. Σόιμπλε να υποθέτει πως η κυβέρνηση λόγω της ιδεολογίας της θα προτιμούσε το Grexit. Γι' αυτόν τον λόγο «ήταν έτοιμος να βάλει λεφτά στο τραπέζι ώστε να ενθαρρύνει μία τέτοια κίνηση».

Παράλληλα, δημοσίευμα του γαλλικού Mediapart σημειώνει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ, πριν το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το Heard in Europe όμως, αυτό το ποσό ο ίδιος φαίνεται να το προσδιόριζε στα 50 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε δεν ανέφερε από πού θα προέρχονταν αυτά τα λεφτά. Μέρος του πακέτου ίσως ερχόταν απ' τα κοινοτικά κονδύλια 35 δισ. ευρώ που προορίζονται για τη χώρα ως το 2020, συν τα κέρδη της ΕΚΤ απ' τα ομόλογα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σήμερα η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη-Τουφάν Ερχιουρμάν – Στο τραπέζι η βάση λύσης και οι χαμηλές προσδοκίες

Σήμερα η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη-Τουφάν Ερχιουρμάν – Στο τραπέζι η βάση λύσης και οι χαμηλές προσδοκίες

Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κατοχικό ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα και εμφανή στασιμότητα στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE