ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κυπριακό στη συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με την Σλοβάκα ομόλογό του

Το Κυπριακό στη συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με την Σλοβάκα ομόλογό του

O Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει σήμερα στις 12:45 συνάντηση με την Πρόεδρο της Σλοβακίας, Zuzana Čaputová, με την οποία αναμένεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό. 

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέα Ιωσήφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκφράσει τη βαθιά του εκτίμηση για τη στάση αρχών που τηρεί η Σλοβακία στο Κυπριακό, αλλά και την προσήλωση της χώρας στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Σλοβακίας για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974, και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κύπρος και Σλοβακία διατηρούν άριστες σχέσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η Σλοβακία συμμετέχει στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ενώ ενθαρρύνει και προωθεί το διάλογο μεταξύ ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top