ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλά τα «νερά» - Η «Gaia» φέρνει από την Ελλάδα έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες - Πότε θα «χτυπήσει» την Κύπρο

Πολλά τα «νερά» - Η «Gaia» φέρνει από την Ελλάδα έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες - Πότε θα «χτυπήσει» την Κύπρο

Με «άγριες διαθέσεις» αναμένεται να περάσει το σύστημα «Gaia» τις επόμενες μέρες από όλη την Κύπρο.

Όπως εξήγησε στο ThemaOnline λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, ο όγκος νερού θα κινηθεί από σήμερα το βράδυ βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου με ελαφριές βροχές να αναμένονται σε περιοχές του Ακάμα και σε παράλληλη γραμμή σε περιοχές των κατεχομένων.

Αναμένεται ότι την Τρίτη αργά το βράδυ και ξημερώματα Τετάρτης θα λάβουμε τον μεγαλύτερο όγκο νερού, με κάποια έντονα φαινόμενα από μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα περάσουν από όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πιθανότητα έκδοσης προειδοποίηση για τα έντονα φαινόμενα της Τρίτης και Τετάρτης.

Διαβάστε αναλυτικά το μεσημβρινό δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αργά την Τρίτη βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται μεμονωμένη βροχή και λιγότερο πιθανό ασθενής καταιγίδα, στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να δώσουν, αρχικά μεμονωμένες βροχές στα παράλια, ενώ αργότερα μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Από αργά τη νύχτα της Τρίτης και την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τοπικά, πιθανό να είναι έντονα και να εξασθενούν το απόγευμα.

Την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί κοντά αλλά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top