ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουντώνει το παρασκήνιο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο - Οι δημοσκοπήσεις και η πιθανή ημερομηνία της Ιεράς Συνόδου

Φουντώνει το παρασκήνιο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο - Οι δημοσκοπήσεις και η πιθανή ημερομηνία της Ιεράς Συνόδου

Από πόρτα σε πόρτα σε όλες τις πόλεις μεταφέρεται πλέον η προεκλογική εκστρατεία των ιεραρχών ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18/12 σε όλες τις ενορίες της ελεύθερης Κύπρου για την ανάδειξη των τριών υποψήφιων για τη θέση του Αρχιεπισκόπου.

Συνεργάτες και υποστηρικτές των υποψήφιων ιεραρχών που διεκδικούν μια θέση στο τριπρόσωπο, από το οποίο η Σύνοδος θα εκλέξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο, οργώνουν κυριολεκτικά την Κύπρο διεκδικώντας μέχρι και την τελευταία ψήφο. Όλα θα κριθούν από τον αριθμό των πιστών που θα προσέλθουν στην κάλπη. Οι Μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιος, Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας, ο Πάφου Γεώργιος, ο Αμμοχώστου Βασίλειος, ο Μόρφου Νεόφυτος και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος, προσδοκούν σε μια θέση στο τριπρόσωπο και από εκεί και πέρα, μπορούν να ελπίζουν σε εκλογή από την Ιερά Σύνοδο, μιας και η κατάταξη στο τριπρόσωπο δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού να έχει προβάδισμα με καθαρή διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ακολουθούν οι Μητροπολίτες Ησαΐας και Γεώργιος. Οι μικρές διαφορές ανάμεσα στους υποψήφιους, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως, επιτρέπουν σε όλους να έχουν την προσδοκία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας ως αφετηρία, ο καθένας από αυτούς, την εκλογική επιρροή στην μητροπολιτική του περιφέρεια. Παράλληλα, στρέφουν την προσοχή τους στην περιοχή της Λευκωσίας, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή και στη μεγάλη σε έκταση περιοχή Λάρνακας, που υπάγεται στη Μητρόπολη Κιτίου, δηλαδή τις δύο εκκλησιαστικές περιοχές από τις οποίες δεν υπάρχει υποψήφιος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το τριπρόσωπο, αναμένεται να γίνει γνωστό το βράδυ της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου θα οριστεί μετά την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και την εξέταση τυχόν ενστάσεων. Πληροφορίες του Τhemaonline αναφέρουν ότι εάν δεν υπάρξει επαρκής χρόνος, πιθανότατα η Σύνοδος θα συνέλθει μετά τις γιορτές, ενδεχομένως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top