ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός Ευρωκοινοβουλίου και επίσημα η Εύα Καϊλή: Ψήφισαν υπέρ της καθαίρεσής της

Εκτός Ευρωκοινοβουλίου και επίσημα η Εύα Καϊλή: Ψήφισαν υπέρ της καθαίρεσής της

Καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής η Εύα Καϊλή, με την πρόεδρο, Ρομπέρτα Μέτσολα, να ανακοινώνει ότι η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Νωρίτερα, και η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή, ενώ τη Δευτέρα τη διέγραψε και η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Την Τετάρτη στον ανακριτή

Σημειώνεται πως η εξέλιξη αυτή έρχεται καθως η κυρία Καϊλή και οι άλλοι τρεις προσωρινά κρατούμενοι για το σκάνδαλο που συνταρράσει τους ευρωπαϊκούς κόλπους, θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.

Το σκάνδαλο θεωρείται μεγάλο στοίχημα για την ακεραιότητα του Ευρωκοινοβουλίου και ιδιαίτερα για τους ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ευρωβουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι που επαίνεσαν το Κατάρ για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις αντί να καταδικάσουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εμιράτο του Κόλπου και τις επικίνδυνες συνθήκες κατά την κατασκευή των σταδίων.

Μια σειρά από εφόδους της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου μεταξύ της Παρασκευής και της Δευτέρας έχουν αποφέρει έξι συλλήψεις - με τέσσερα άτομα να παραμένουν υπό κράτηση. Κατά τις έρευνες οι αρχές συγκέντρωσαν περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, καθώς και τηλέφωνα και υπολογιστές.

Όπως μετέδωσε το Politico, υπάρχουν υποψίες ότι οι αρχικές ανακαλύψεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις εκστρατείες παράνομης επιρροής ξένων χωρών εντός της ΕΕ. Προς το παρόν, οι χώρες δεν χρειάζεται να εγγραφούν στη βάση δεδομένων της ΕΕ για τη διαφάνεια των ομάδων συμφερόντων και οι ευρωβουλευτές δεν χρειάζεται να αναφέρουν αυτές τις επαφές.

Αποκάλυψη Open: Αυτό είναι το καταστατικό ίδρυσης της εταιρείας Real Estate της Εύας Καϊλή
Την ώρα, που η ευρωπαϊκή κοινότητα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία για τις επιχειρηματικές κινήσεις της ευρωβουλευτού.

Μια ημέρα πριν τη σύλληψη της Εύας Καϊλή δημοσιεύτηκε στο μητρώο του ΓΕ.ΜΗ. το καταστατικό της ίδρυσης της επιχείρησης Real Estate, όπως αποκαλύπτει το Open.

To Open έχει όλο το φάκελο που έχει συγκεντρώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Βουρλιώτης που είναι ο προϊστάμενος της Ανεξάρτητης Αρχής ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος.

Πρόκειται για τον φάκελο που σχημάτισε η Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να γίνει το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων της κυρίας Καϊλή και της οικογένειάς της.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» εκδόθηκε την Πέμπτη, μια ημέρα πριν την σύλληψη της ευρωβουλευτού.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top