ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέμα διαφθοράς καταγγέλει ο Σ. Αριστοδήμου στο ΡΙΚ - Την παραίτηση μέλους του ΔΣ ζητά η ΕΥΡΙΚ

Θέμα διαφθοράς καταγγέλει ο Σ. Αριστοδήμου στο ΡΙΚ - Την παραίτηση μέλους του ΔΣ ζητά η ΕΥΡΙΚ

Για διαδικασία στόχευσης εναντίον του κάνει λόγο ο Αναπληρωτής Τμηματάρχης προγραμμάτων Τηλεόρασης του ΡΙΚ, Σάββας Αριστοδήμου.

Σε επιστολή του με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2022, προς τη συντεχνία ΕΥΡΙΚ, σημειώνει πως «τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσαν και μάζευαν υπογραφές συγκεκριμένοι συνάδελφοι. Η πρωτοβουλία αυτή προήλθε από ορισμένους συνάδελφους με αλλότρια κίνητρα και πιθανή υποκίνηση». Ξεκαθαρίζει την ίδια ώρα πως η ανάρτησή του στο facebook, για την οποία κατηγορήθηκε για εργασιακό μπούλινγκ, «δεν περιέχει οτιδηποτε επιλήψιμο για κανένα συνάδελφο» για να προσθέσει πως «κανείς αναρωτιέται που είναι το εργασιακό μπούλινγκ. Αν υπήρξε μπούλιγκ αυτό προήλθε τόσο από τους ίδιους, όσο και μέλος του ΔΣ που προσπάθησε έμμεσα και επανειλημμένα, χρησιμοποιώντας την εξουσία του, να μου επιβάλει την θέληση του».

Μάλιστα, ο Σάββας Αριστοδήμου έχει ήδη προβεί σε τριπλή καταγγελία κατά του Σούλη Μαλέκου στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο οποίος με τη σειρά του, σύμφωνα πάντα με τον Αναπληρωτή Τμηματάρχη προγραμμάτων Τηλεόρασης του ΡΙΚ, τον έχει ενημερώσει γραπτώς ότι την έχει προωθήσει στην «Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς».

«Το Δ.Σ χαράζει πολιτική. Αυτή η πολιτική πρέπει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την αποστολή του ιδρύματος, που είναι η σοβαρή, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ποιοτική ψυχαγωγία και Πολιτισμό. Αυτόν τον ρόλο λοιπόν πρέπει να εξυπηρετούν και τα μέλη του Δ.Σ.», δηλώνει ο Σάββας Αριστοδήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αριστοδήμου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΡΙΚ, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023 για την ολοκλήρωση των εσωτερικών ελέγχων.

Η απόφαση της ΕΥΡΙΚ

Με ανακοίνωσή της στις 13 Δεκεμβρίου 2022, η ΕΥΡΙΚ σημειώνει: «Αφού μελετήσαμε τις καταγγελίες του τέως προέδρου της ΕΥΡΙΚ, Σάββα Αριστοδήμου, τις οποίες απέστειλε στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς και στον Γενικό Ελεγκτή, καλούμε αμέσως σε παραίτηση το μέλος του Δ.Σ. Σούλη Μαλέκο. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες. Ζητούμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για να τύχει ενημέρωσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top