ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Τι φταίνε οι 800 χιλιάδες Κύπριοι καταναλωτές για την ΑΗΚ; Προθέρμανση κάναμε, μετά τα Φώτα θα είναι η… μάχη»

Αβέρωφ: «Τι φταίνε οι 800 χιλιάδες Κύπριοι καταναλωτές για την ΑΗΚ; Προθέρμανση κάναμε, μετά τα Φώτα θα είναι η… μάχη»

Στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές που έρχονται την Κυριακή, τα επιδόματα και τις συντάξεις, αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» για την πρότασή του για τους κατόχους αξιογράφων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προθέρμανση κάναμε, μετά από τα φώτα θα είναι η… μάχη, η πολιτική μάχη».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι θα πάει να ψηφίσει στις Αρχιεπισκοπικές λέγοντας ότι «έχω άποψη και θα πάω να ψηφίσω στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να μπαίνουν στην εκκλησία και ισχύει και το αντίθετο. Ξέρετε τις θέσεις μου. Στηρίζουμε την εκκλησία. Την έχει ανάγκη ο κόσμος. Να ευχηθούμε ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Εκκλησιαστικά θα είναι τα κριτήριά μου και όχι πολιτικά».

Για το θέμα με την ΑΗΚ τόνισε πως «ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα της διεκδίκησης. Το δικαίωμα δεν πρέπει να αποβαίνει ως τιμωρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη. Τι φταίνε οι 800 χιλιάδες Κύπριοι καταναλωτές. Χρειάζεται από τη μια το σεβαστό δικαίωμα της απεργίας αλλά και από την άλλη πρέπει να είναι προσεχτική η κρίση.

Ο καταναλωτής συντηρεί την ΑΗΚ. Το 2006 η Κυβέρνηση της αριστεράς είχε την απειλή απεργίας από τους ανθρώπους της εναέριας κυκλοφορίας. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τι φταις εσύ αν είναι αυξημένοι οι ρίποι; Σε περιόδους αυξημένου κόστους το κράτος να πληρώνει το penalty, πέραν των πολύ σωστών επιδοτήσεων που έχουμε. Το κράτος πληρώνει ένα μέρος.

Αυτή είναι μια από τις προτάσεις μου. Το κράτος δεν έχει μηχανή που τυπώνει χρήματα. Μεριμνήσαμε να έχουμε μαξιλαράκια στα δύσκολα που έρχονται. Τέλος εποχής της ενέργειας και του φτηνού χρήματος. Πρέπει να έχουμε πυρομαχικά να το αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με τα επιδόματα και τη γραφειοκρατία είπε πως «αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη λύνονται με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Κάναμε το ΓεΣΥ. Το 90% το προβλημάτων θα λυθεί. Θυμάστε πέρσι που κυκλοφορούσαμε στους δρόμους; Είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνονται όλα διαδικτυακά.

Να πληρώνονται δηλαδή οι υπηρεσίας μέσω διαδικτύου. Την περίοδο της πανδημίας με 300 χιλιάδες εργαζόμενους για να πάρουν εκείνο το επίδομα, χρειάστηκε να πάρει κανένας τηλέφωνο; Το δρόμο που έχουμε διανύσει.

Δεν μπορεί ο άλλος που περιμένει ένα επίδομα να περιμένει μήνες ή και χρόνια. Υπάρχουν περιπτώσεις για νέες αιτήσεις. Εντός των ημερών θα πληρωθούν τα επιδόματα. Υπάρχουν σήμερα πολλοί τρόποι να πολεμήσουμε την γραφειοκρατία. Δεν θέλω να βάλουμε στον τοίχο τον δημόσιο λειτουργό. Φτάνει κανονισμούς και νόμους. Φτάνει μια διαδικασία να χτυπά στην άλλη. Η γραφειοκρατία πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο.

Δεν μπορεί να περιμένει ένας εργαζόμενος και να μην πληρώνεται. Υπάρχουν μηχανισμοί και αν έγινε λάθος θα διορθωθεί. Μέχρι το 2025 δεν θα υπάρχει ο φάκελος. Δεν είμαι ο άνθρωπος που λέω πράγματα τα οποία δεν μπορώ να υλοποιήσω. Για τις συντάξεις, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Εάν έχεις δύο χαμηλοσυνταξιούχους. Ο ένας εξοικονομεί 1500 ευρώ τον χρόνο. Ο άλλος του άρεσε να πηγαίνει στις ταβέρνες με αποτέλεσμα να μην εξοικονομεί. Η συνεισφορά τους στα οικονομικά ήταν η ίδια. Θα εξοικονομήσουμε από το διοικητικό κόστος κάποια εκατομμύρια. Θα είναι όλα αυτοματοποιημένα».

Για την πρότασή του για τους κατόχους αξιογράφων υπογράμμισε «το 2011 ήρθε μια πρόταση από την Κυβέρνηση της αριστεράς. Υπήρχε ένας διαχωρισμός. Οι τράπεζες πλήρωσαν κοντά στα 750 εκατομμύρια. Οι τράπεζες στηρίχθηκαν από τους καταθέτες και τους κάτοχους αξιογράφων. Συμπληρώνεται το όριο που θέλαμε για την αυτοκεφαλιοποίηση. Μιλούμε για 100 εκατομμύρια τον χρόνο. Το ταμείο αλληλεγγύης είναι ένα κοινωνικό ταμείο. Οι ξένοι δεν είναι δικαιούχοι. Θα δώσουμε πλήρη στοιχεία τις επόμενες μέρες. »

«Προθέρμανση κάναμε, μετά από τα Φώτα θα είναι η… μάχη, η πολιτική μάχη», κατέληξε o πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δείτε το βιντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top