ΔΙΕΘΝΗ

Ξαφνικός θάνατος παιδιού από νέο ιό στη Βρετανία

Ξαφνικός θάνατος παιδιού από νέο ιό στη Βρετανία

Aνησυχία προκαλεί στους ειδικούς η έξαρση των ιώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή μας απασχολεί πολύ περισσότερο το θέμα των παιδιών, του στρεπτόκοκκου και ενός καινούργιου ιού που εμφανίστηκε. Είχαμε έναν θάνατο χθες.

Από τον στρεπτόκοκκο έχουν πεθάνει 16 παιδιά. Το τελευταίο ήταν 12 χρονών, ένα κοριτσάκι από το Μπέρμινγχαμ. Χτες συνέβη κάτι πολύ σημαντικό: Με κάλεσε η οικογένεια που μένει στο κέντρο του Λονδίνου, ιδιαιτέρως επιφανής, και το παιδί τους το ένα το 4χρονο, είναι σε ένα από τα πιο ακριβά σχολεία. Υπήρξε ένα κοριτσάκι το οποίο απεβίωσε ξαφνικά, 4 ετών, τη Δευτέρα το βράδυ, το οποίο εμφάνισε έναν καινούργιο ιό – Human Metapneumovirus. Είναι μια ομάδα ιών, όχι ότι δεν υπήρχαν αυτοί οι ιοί, αλλά δεν τους βλέπαμε, δεν είχαμε θανάτους εύκολα και ειδικά παιδιών υγιών σε αυτή την ηλικία», δήλωσε στην ΕΡΤ η Κική Σονίδου, διευθύντρια στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτό μας απασχολεί. Το παιδί ταξίδεψε με την οικογένειά του στη Γερμανία, ήταν στο σχολείο μέχρι και την Πέμπτη, την Παρασκευή δεν πήγε λόγω πυρετού. Μέσα σε ένα τριήμερο έκανε πνευμονία, διασωληνώθηκε και κατέληξε τη Δευτέρα το βράδυ.

Οι οικογένειες των παιδιών είναι πανικόβλητες. Φοβούνται διασπορά. Είναι εξαιρετικά ασύνηθες να χάνεις παιδιά από αυτούς τους ιούς ή να προσβάλλονται από αυτούς τους ιούς. Το να βλέπεις αυτούς τους ιούς τους σπάνιους, τους λιγότερο επιθετικούς να αποδεκατίζουν παιδιά…», συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top