Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Οι ηγέτες επανέλαβαν πως η ΕΕ παραμένει ενωμένη στην απάντησή της στη Ρωσία»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Οι ηγέτες επανέλαβαν πως η ΕΕ παραμένει ενωμένη στην απάντησή της στη Ρωσία»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει ενωμένη στην απάντησή της κατά της Ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, τόνισαν οι ηγέτες κατά τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων επί του πεδίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα έκτακτη σύνοδος στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023, ενδεχομένως στις 9 του μήνα.

«Συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο τις εξελίξεις που αφορούν τη Ρωσική εισβολή», αναφέρεται στο tweet του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Επαναλάβαμε πως η ΕΕ θα παραμείνει ενωμένη στην απάντησή της και θα συνεχίσει να παρέχει πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική στήριξη στην Ουκρανία για να αποκαταστήσει τις υποδομές της και να αντέξει τον χειμώνα», προστίθεται.

Είχε προηγηθεί η ανταλλαγή απόψεων των ηγετών με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ενώ στην συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των ηγετών στη συνέχεια συμμετείχε και ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE