LIKE ONLINE

Το «προικισμένο» άγαλμα που υπόσχεται έρωτα και γονιμότητα - Ποιες οι προϋποθέσεις

Το «προικισμένο» άγαλμα που υπόσχεται έρωτα και γονιμότητα - Ποιες οι προϋποθέσεις

Θέλετε να μείνετε έγκυος ή ακόμα και να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας; Το επιτάφιο άγαλμα του Βίκτορ Νουάρ σου έχει τη λύση, ή τουλάχιστον έτσι λέει ένας αστικός μύθος.

Αυτό που είναι εξαιρετικά συναρπαστικό με τον Βίκτορ Νουάρ είναι ότι το καλοπροικισμένο χάλκινο γλυπτό του ήταν απλώς μια γενναιόδωρη διακόσμηση από τον καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε.

Ο Βίκτορ ήταν ο τυχερός που έλαβε ένα καλλιτεχνικό εξόγκωμα στο παντελόνι του που έχει φέρει πλέον επισκέπτες από όλο τον κόσμο στον τάφο του.

Ποιος ήταν ο Βίκτορ Νουάρ

Ο Βίκτορ ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Έζησε από το 1848-1870. Στα πρώτα στάδια της καριέρας του, εργάστηκε ως μαθητευόμενος δημοσιογράφος σε μια εφημερίδα με το όνομα «La Marseillaise» στο Παρίσι. Συνολικά, τον θυμούνται ως έναν γενικά «μη εντυπωσιακό τύπο», κάτι που επισημαίνεται για έναν περίεργο λόγο στα περισσότερα άρθρα, ίσως επειδή ζηλεύουν το εντυπωσιακό φούσκωμα στο παντελόνι του και πρέπει να του επισημάνουν ότι σε άλλη περίπτωση δεν θα προκαλούσε πραγματικά μεγάλο σάλο.

Μια μέρα ο καημένος Βίκτορ Νουάρ βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Ο ξάδερφος του αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ’, πρίγκιπας Πιέρ Βοναπάρτη, ήταν θυμωμένος για ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο «La Marseillaise». Εξαιτίας αυτού, προσκάλεσε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας σε μονομαχία. Ενεργώντας για λογαριασμό του εκδότη του, ο Βίκτορ πήγε να βοηθήσει.

Όταν ο Βίκτορ Νουάρ βρέθηκε στη μέση της μάχης και τα πράγματα ξέφυγαν. Ο πρίγκιπας έχασε την ψυχραιμία του έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε και σκότωσε τον φτωχό Βίκτορ.

Αθάνατη δόξα

Η δολοφονία του Βίκτορ εξόργισε το κοινό. Δεν ήταν ήδη ευχαριστημένοι με την πολιτική κατάσταση στη χώρα και η δολοφονία ενός δημοσιογράφου από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ήταν λόγος να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Εξαιτίας αυτού, ο Victor Noir κατέληξε να γίνει σύμβολο της επανάστασης. Πάνω από 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία του στη γενέτειρά του, Neuilly. Δυστυχώς, ο Pierre Bonaparte αθωώθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας, και αυτό οδήγησε σε διαδηλώσεις.

Παρά την ιδιότητά του ως λίγο μάρτυρα, ο Victor Noir θάφτηκε στο Neuilly, και βασικά ξεχάστηκε για 20 χρόνια.

Το… προικισμένο άγαλμα

Ωστόσο, το 1891, το όνομά του άρχισε να γίνεται ξανά το talk of the town. Μετά την ίδρυση της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας, η σορός του μεταφέρθηκε από την πόλη του στο νεκροταφείο Père Lachaise στο Παρίσι. Για να τιμήσει το όνομά του και αυτό για το οποίο πέθανε, δόθηκε σε έναν διάσημο Γάλλο γλύπτη, τον Ζυλ Νταλού, να δημιουργήσει το γλυπτό από μπρούτζο που θα στεκόταν μπροστά στον τάφο του.

Χρησιμοποιώντας σχέδια ως αναφορά, ο καλλιτέχνης επέλεξε να απεικονίσει τον Victor Noir ξαπλωμένο στο έδαφος με το καπέλο του δίπλα του. Δόθηκε πολύς χρόνος και λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά του. Μαλλιά στο κεφάλι του, τσακίσεις στα παπούτσια του, γραμμές στο πρόσωπό του… ο καλλιτέχνης σκέφτηκε τα πάντα.

Εκτός από όλες αυτές τις καλλυντικές λεπτομέρειες, ο καλλιτέχνης επέλεξε επίσης να προσθέσει ένα μυστηριώδες χαρακτηριστικό στο χάλκινο άγαλμα του Victor Noir: ένα μεγάλο εξόγκωμα στο παντελόνι του.

Ως αποτέλεσμα, το άγαλμά του έχει γίνει σύμβολο σεξουαλικής ικανοποίησης και γονιμότητας.

Γυναίκες από παντού έρχονται στο νεκροταφείο για να φιλήσουν τα χείλη του και να… αγγίξουν το εξόγκωμα στο παντελόνι του. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με δεισιδαιμονικές ανταμοιβές που θα λάβετε αν κάνετε διάφορα πράγματα στο άγαλμα.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να αγγίξετε το δεξί πόδι του Βίκτωρ και αν θέλετε να κάνετε δίδυμα, θα πρέπει να αγγίξετε το αριστερό του πόδι.

Το 2004, η Dita Von Teese πόζαρε πάνω στον Victor και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή.

Άλλες γυναίκες επισκέπτονται επίσης τον Βίκτορ για να έχουν τύχη και γονιμότητα. Από το να το αγγίξουν, να ποζάρουν μαζί του και να κάνουν άλλα υποβλητικά πράγματα, έβαλαν ένα φράχτη γύρω από το άγαλμα.

Αυτό, ωστόσο, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη φασαρία και έτσι αποφάσισαν να κατεβάσουν τον φράχτη.

Πηγή: in.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top