ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουσφέτι από την…εξωτερική – Τους βόλεψαν στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Ρουσφέτι από την…εξωτερική – Τους βόλεψαν στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Ακόμα μια υπόθεση ρουσφετιού βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από την εφημερίδα «Πολίτης».

Ο Γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, καταγγέλλοντας συνολικά 13 μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο που ήρθαν από… την εξωτερική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν το Τμήμα Αναπτύξεως υδάτων του Υπουργείου Γεωργίας. Συνολικά 14 πρόσωπα προσλήφθηκαν το 2020 με συμβόλαιο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ, στο τέλος μονιμοποιήθηκαν όλοι πλην ενός ατόμου με συνοπτικές διαδικασίες, δηλ. χωρίς να παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις ώστε να διεκδικήσουν μαζί με άλλους υποψήφιους επί ίσους όρους τις θέσεις.

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις αυτές δεν προκηρύχθηκαν. Αν προκηρύσσονταν, οι 13 θα αναγκάζονταν να παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις με εκατοντάδες άλλους υποψήφιους.

«Τα 13 αυτά άτομα μετατράπηκαν από εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου μετά από συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων τους για περίοδο που ξεπέρασε τους 30 μήνες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τον περασμένο Σεπτέμβριο με επιστολή του, απευθύνθηκε στην διευθύντρια του Τμήματος Υδάτων, Παναγιώτα Χατζηγεωργίου, ώστε να της επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης η οποία συντείνει στη συνέχιση μιας προβληματικής κατάστασης στο Δημόσιο.

Ωστόσο ο κύριος Μιχαηλίδης παρότρυνε την κυρία Χατζηγεωργίου να μην προβεί στην ανανέωση των συμβολαίων των ατόμων αυτών για περίοδο που θα ξεπερνούσε τους 30 μήνες, τονίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για μονιμοποίηση τους.

Η κυρία Χατζηγεωργίου σε απαντητική επιστολή προς την ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι η πρόσληψη των εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου έναντι κενών θέσεων είχε καταστεί επιτακτική ανάγκη λόγω της σημαντικής υποστελέγχωσης που αντιμετώπιζε και που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Τμήμα αναπτύξεως Υδάτων, η οποία έφερε σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με τη σύμβαση απασχόλησης τεσσάρων συνεργάτιδων του Προέδρου Αναστασιάδη που εργάζονται στο Προεδρικό.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αυτές συνεργάτιδες μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου και μάλιστα χωρίς να τοποθετηθούν σε μισθοδοτική κλίμακα διατηρώντας τους υψηλούς μισθούς που τους καθόρισε στη σύμβαση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από το κονδύλι των συμβούλων που είχε στη διάθεση του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top